Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy żur to smak mojego dzieciństwa. Jest o wiele lepszy i oczywiście zdrowszy od kupnego zajwasu. Przygotowanie do nowego zakwasu nie jest trudne a za to jak smakuje żur na takim zakwasie.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3804
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41945
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 451
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3804
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41945
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 451
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Składniki
Kiełbasę niedźwiedzią pokroić na kawałki i usmażyć. Białą kiełbasę zalać wodą i gotować na małym ogniu do momentu aż kiełbasa będzie gotowa. Wyjąć ją z wywaru i pokroić na kawałki. Do wywaru wsypać majeranek i wlać zakwas na żur. Zagotować i gotować kilka minut mieszając aby mąka z zakwasu się nie przypaliła. Dodać obie kiełbasy oraz wasabi i doprawić żur do smaku. Na koniec śmietanę zahartować częścią żuru i wlać ją go garnka z żurem, wymieszać. ( mój zakwas miał intensywny smak więc nie dodawałam dodatkowo przypraw jakie dodałam robiąc zakwas ). Gotowy żur nalewać na talerze i podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.