Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy żurek na swojskim zakwasie zapraszam jak robię .
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 174
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 174
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
Na wodzie gotuje wywar z kostek rosołowych ,następnie obieram i kroje cebule w kostkę przysmażam na patelni z olejem na złocisto następnie dodaje boczek i kiełbasę i drobno pokrojony czosnek również pokrojone w kostkę przysmażam z cebulką . Gdy wywar mam już ugotowany wrzucam zawartość patelni do garnka . Bulion może być również np. z gotowania mięsa drobiowego lub innego .Śmietanę hartuje wlewając chochle płynu z garnka mieszam i wtedy nam sie nie zważy jak wlejemy do garnka z żurkiem ,wlewam zakwas i zahartowaną śmietanę mieszam przyprawiam przyprawami całość wstawiam na palnik i gotuje 10 do 15 minut żurek ma lekko gęstnieć
Na talerz daje obrane jajko pokrojone w ćwiartki lub kostkę jak macie można dać troszkę tartego chrzanu i nalewam żurek i danie gotowe .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego