Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy żurek na swojskim zakwasie zapraszam jak robię .
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 604
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 604
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Na wodzie gotuje wywar z kostek rosołowych ,następnie obieram i kroje cebule w kostkę przysmażam na patelni z olejem na złocisto następnie dodaje boczek i kiełbasę i drobno pokrojony czosnek również pokrojone w kostkę przysmażam z cebulką . Gdy wywar mam już ugotowany wrzucam zawartość patelni do garnka . Bulion może być również np. z gotowania mięsa drobiowego lub innego .Śmietanę hartuje wlewając chochle płynu z garnka mieszam i wtedy nam sie nie zważy jak wlejemy do garnka z żurkiem ,wlewam zakwas i zahartowaną śmietanę mieszam przyprawiam przyprawami całość wstawiam na palnik i gotuje 10 do 15 minut żurek ma lekko gęstnieć
Na talerz daje obrane jajko pokrojone w ćwiartki lub kostkę jak macie można dać troszkę tartego chrzanu i nalewam żurek i danie gotowe .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego