Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczną propozycją na Święta Wielkiej Nocy, to jest żurek z białą kiełbasą i ziemniakami. Zupa ta nie wymaga żadnego zakwasu chociaż można go zrobić na przygotowanym wcześniej zakwasie np żytnim. Dzisiaj robię bez zakwasu wykorzystując proste składniki ogólnodostępne. Polecam tą potrawę do robienia w ciągu całego roku.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 192
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 238
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9292
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 192
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 238
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9292
Składniki
Do większego garnka wlać 1,5 - 2 litry zimnej wody dodać przyprawy. Mąkę rozrobić z wodą by nie było grudek i dodać do wywaru. Wszystko wymieszać i zagotować.
Do wywaru dodać białą surową kiełbasę i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut.
W tzw. międzyczasie obrać i ugotować ziemniaki oraz odparować.
Jak kiełbasa jest już ugotowana, czyli nie jest surowa w środku to na talerz wykładamy ugotowane ziemniaki i kroimy na talarki pętko kiełbasy. Możemy całość zaprawić śmietaną oraz świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego.