Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki żurek najlepiej smakuje mojemu mężowi.ldealny na jesienne chłody.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 576
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1348
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 576
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1348
Składniki
Królika opłukaj, zalej wodą, zagotuj w razie potrzeby zbierz szumowiny. Dodaj ziele , pieprz, liście laurowe, czosnek i grzyby suszone, majeranek, gotuj aż mięso będzie miękkie. Mięso wyjmij ,obierz, pokrój drobno i wrzuć do wywaru, dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlej żurek z butelki i gotuj około 15 -20 minut. W międzyczasie ugotuj jajka na twardo i obierz. Śmietanę roztrzep z 3 łyżkami ciepłego żurku i powoli dodaj do zupy żeby się nie zdążyła. Żurek wlej na talerz , ułóż pokrojone jajka, całość posyp pokrojonym koperkiem. Żurek możesz podać z bagietką lub pajdą chleba.