Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki żurek najlepiej smakuje mojemu mężowi.ldealny na jesienne chłody.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4024
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415757
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4024
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415757
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Składniki
Królika opłukaj, zalej wodą, zagotuj w razie potrzeby zbierz szumowiny. Dodaj ziele , pieprz, liście laurowe, czosnek i grzyby suszone, majeranek, gotuj aż mięso będzie miękkie. Mięso wyjmij ,obierz, pokrój drobno i wrzuć do wywaru, dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlej żurek z butelki i gotuj około 15 -20 minut. W międzyczasie ugotuj jajka na twardo i obierz. Śmietanę roztrzep z 3 łyżkami ciepłego żurku i powoli dodaj do zupy żeby się nie zdążyła. Żurek wlej na talerz , ułóż pokrojone jajka, całość posyp pokrojonym koperkiem. Żurek możesz podać z bagietką lub pajdą chleba.