Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2348 Ocena: 52209
Dodano: 21.02.2016
Odsłon: 14353
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Jarzyny i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości masła, dodajemy żeberka, zalewamy bulionem i gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą półtwarde. Wlewamy żur, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i majeranek. Całość gotujemy do miękkości warzyw, zestawiamy z ognia i zabielamy śmietaną. Podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

cook7 05 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Ożeż !4 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 22 lutego 2016Zgłoś do usunięcia
Bajeczny i aromatyczny żurek :)6 Kto głosował? | Odpowiedz

wiollam 21 lutego 2016Zgłoś do usunięcia
Brzmi zachęcająco :) Odpowiedzi: 1 ▼6 Kto głosował? | Odpowiedz

izek 21 lutego 2016Zgłoś do usunięcia
Super! ;) Odpowiedzi: 1 ▼6 Kto głosował? | Odpowiedz