Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj, bardzo nam się chciało takiego jedzenia....no i powstało...lekki posmak wędzonki połączony z kwasem żuru...mmmm! pycha!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3627
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4158
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3627
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4158
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Składniki
Jarzyny i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości masła, dodajemy żeberka, zalewamy bulionem i gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą półtwarde. Wlewamy żur, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i majeranek. Całość gotujemy do miękkości warzyw, zestawiamy z ognia i zabielamy śmietaną. Podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.