Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy żurek na kościach wędzonych z białą kiełbasą. Idealny nie tylko na święta.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2531
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 183
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4346
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2531
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 183
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4346
Składniki
Kość schabową włożyć do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, grzyby, cebulę i czosnek. Zalać 1,5 litra wody i gotować przez około godzinę.
Z żurku wyjąć kości i oskubać je z mięsa, dodać do żurku. Kiełbasę pokroić na kawałki, dodać zakwas i gotować przez 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Jajka obrać i przekroić na pół. Chrzan zetrzeć prosto do talerza, dodać połówkę jajka i nalewać żurek.