Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy żurek na kościach wędzonych z białą kiełbasą. Idealny nie tylko na święta.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 831
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1438
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 831
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1438
Składniki
Kość schabową włożyć do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, grzyby, cebulę i czosnek. Zalać 1,5 litra wody i gotować przez około godzinę.
Z żurku wyjąć kości i oskubać je z mięsa, dodać do żurku. Kiełbasę pokroić na kawałki, dodać zakwas i gotować przez 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Jajka obrać i przekroić na pół. Chrzan zetrzeć prosto do talerza, dodać połówkę jajka i nalewać żurek.