Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy żurek na kościach wędzonych z białą kiełbasą. Idealny nie tylko na święta.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Kość schabową włożyć do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, grzyby, cebulę i czosnek. Zalać 1,5 litra wody i gotować przez około godzinę.
Z żurku wyjąć kości i oskubać je z mięsa, dodać do żurku. Kiełbasę pokroić na kawałki, dodać zakwas i gotować przez 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Jajka obrać i przekroić na pół. Chrzan zetrzeć prosto do talerza, dodać połówkę jajka i nalewać żurek.