Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny żurek pojawia się na świątecznych stołach w całej Polsce i to w różnych odmianach. Żurek można gotować na różne sposoby i na pewno każdy sposób przypadnie do gustu i będzie smakować. Ja dzisiaj podaje mój przepis na ten pyszny żurek.
garnek, nóż, garnek na ziemniaki,
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8532
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7017
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4777
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327461
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8532
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7017
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4777
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327461
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, czosnek i cebulę obrać włożyć do garnka zalać wodą (około 1,5 litra). Dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec oraz kiełbasę i boczek wędzony. Gotować pod przykryciem, na małym ogniu około 40 minut. Boczek, kiełbasę i warzywa wyjąć, przestudzić, a następnie pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki. Do gotującego wywaru wlać zakwas i śmietanę, dodać marchewkę, kiełbasę i boczek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majeranek i gotować 10 - 15 minut. W oddzielnym garnku ugotować obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki w takiej ilości wody, aby ziemniaki delikatnie były zakryte. Gdy są miękkie odlać wodę i dodać je do garnka z zupą. Przed podaniem na talerz dodać ugotowane na twardo jajko