Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek to jedna z moich ulubionych zup. Jest pyszna i prosta w przygotowaniu. Jest treściwa, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. Do przygotowania dobrego żurku potrzebne są dobrej jakości produkty. Dlatego, jeśli nie możemy zadbać o produkcję własnego zakwasu, warto poświęcić chwilę na wyszukanie dobrego zakwasu.
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 17
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 32
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1025
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 251
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14325
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 17
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 32
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1025
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 251
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14325
Składniki
Kiełbasę wraz z przyprawami, marchewką, ziemniakami i czosnkiem zalać wodą i gotować przez około 30 minut. Następnie wyjąć z wywaru kiełbasę i warzywa, dodać dobrze wymieszany zakwas z butelki – ewentualnie zupę dopełnić wodą, w sumie powinniśmy uzyskać około 2 litrów płynu. Całość gotować przez 10 minut. Zupę zabielić śmietaną. Marchewkę, ziemniaki i kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do zupy. Całość doprawić do smaku i gotować jeszcze przez chwilę. Ugotowane na twardo jajka obrać, pokroić w ćwiartki, ułożyć na talerzach i zalać gorącą zupą.