Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek to jedna z moich ulubionych zup. Jest pyszna i prosta w przygotowaniu. Jest treściwa, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. Do przygotowania dobrego żurku potrzebne są dobrej jakości produkty. Dlatego, jeśli nie możemy zadbać o produkcję własnego zakwasu, warto poświęcić chwilę na wyszukanie dobrego zakwasu.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 517
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101435
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5953
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 517
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101435
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5953
Składniki
Kiełbasę wraz z przyprawami, marchewką, ziemniakami i czosnkiem zalać wodą i gotować przez około 30 minut. Następnie wyjąć z wywaru kiełbasę i warzywa, dodać dobrze wymieszany zakwas z butelki – ewentualnie zupę dopełnić wodą, w sumie powinniśmy uzyskać około 2 litrów płynu. Całość gotować przez 10 minut. Zupę zabielić śmietaną. Marchewkę, ziemniaki i kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do zupy. Całość doprawić do smaku i gotować jeszcze przez chwilę. Ugotowane na twardo jajka obrać, pokroić w ćwiartki, ułożyć na talerzach i zalać gorącą zupą.