Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
garnek,nóż,praska do czosnku
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 342
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 689
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 342
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 689
Składniki
Do wrzącej wody ( ok 2 litry) wrzucić kiełbasę z warzywami ( nie wytworzą się szumowiny) gotowac 20 minut. Wlać zakwas, dodać wszystkie przyprawy i rozduszony czosnek, gotować kolejne 15 minut. Żurek można zagęścić śmietaną lub mąką.Przed podaniem można dołożyć ugotowane na twardo jajka. Okrągłe chlebki rozkroić,wyjąć niedużą warstwę miąższu a środek chlebka opalić aby szybko nie przeciekał. Nalać porcje żurku i gotowe .