Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
garnek,nóż,praska do czosnku
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 49
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7552
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154945
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 525
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 49
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7552
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154945
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 525
Składniki
Do wrzącej wody ( ok 2 litry) wrzucić kiełbasę z warzywami ( nie wytworzą się szumowiny) gotowac 20 minut. Wlać zakwas, dodać wszystkie przyprawy i rozduszony czosnek, gotować kolejne 15 minut. Żurek można zagęścić śmietaną lub mąką.Przed podaniem można dołożyć ugotowane na twardo jajka. Okrągłe chlebki rozkroić,wyjąć niedużą warstwę miąższu a środek chlebka opalić aby szybko nie przeciekał. Nalać porcje żurku i gotowe .