Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tego żurku wykorzystałam zakwas gryczany. Żurek wyszedł smaczny i sycący.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 554
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 554
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Składniki
Warzywa obieramy, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 30 minut. Następnie wyjmujemy ziele angielskie, liść laurowy, korzeń chrzanu i cebulę. Wlewamy zakwas gryczany, dolewamy wywar mięsny. Żurek zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną octu. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo, gotowanym boczkiem i parzoną kiełbasą. Smacznego.