Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49652
Dodano: 25.03.2020
Odsłon: 2028
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Warzywa obieramy, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 30 minut. Następnie wyjmujemy ziele angielskie, liść laurowy, korzeń chrzanu i cebulę. Wlewamy zakwas gryczany, dolewamy wywar mięsny. Żurek zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną octu.
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo, gotowanym boczkiem i parzoną kiełbasą.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

fafiatko 25 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Czekalam na ten zur! czy nura gryki jest lekko wyczuwalna w zupie? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz