Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tego żurku wykorzystałam zakwas gryczany. Żurek wyszedł smaczny i sycący.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1305
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1305
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Warzywa obieramy, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 30 minut. Następnie wyjmujemy ziele angielskie, liść laurowy, korzeń chrzanu i cebulę. Wlewamy zakwas gryczany, dolewamy wywar mięsny. Żurek zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną octu. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo, gotowanym boczkiem i parzoną kiełbasą. Smacznego.