Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski żurek na zakwasie żytnim i białej kiełbasie.
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 5404
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 271
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 324
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1814
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 5404
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 271
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 324
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1814
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle w wysokim garnku. Dodać posiekany czosnek i wszystko razem przesmażyć, uważając przy tym, by czosnek się nie zrumienił. Zalać wodą (1 ½ - 2 l). Dorzucić kapelusz suszonego prawdziwka, liść laurowy, kilka ziaren czarnego pieprzu i ziela angielskiego oraz roztarty w dłoniach, suszony majeranek. Dodać białą kiełbasę, przykryć i zagotować.
Ugotowaną kiełbasę przełożyć na ciepły talerz. Do garnka wlać zakwas na żur – tyle, by zupa była wystarczająco kwaśna i gęsta. Przykryć i zagotować.
Kiełbasę pokroić w plastry, usmażyć na patelni na odrobinie oliwy (powinna być mocno rumiana).
Żur przecedzić. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z usmażoną kiełbasą i ugotowanym na twardo jajkiem przepiórczym. Na talerzu udekorować natką pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupy
Zupa szpinakowa
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Prosta i smaczna zupa krem z białych szparagów z dodatkiem koperku. W maju ko...
Odsłon: 130
Zupa naleśnikowa
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4406