Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała zupa jeśli mamy niewiele czasu na gotowanie, a chcemy zjeść coś ciepłego :)
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 168
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 880
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 515
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 588
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 168
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 880
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 515
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 588
Składniki
Do garnka z zimną wodą wrzucam białą kiełbasę, włoszczyznę, liść laurowy, ząbek czosnku i 3 ziarenka ziela angielskiego.
Kiedy woda się zagotuje przyprawiam solą i pieprzem, a potem gotuje na wolnym ogniu około pół godziny, tak żeby warzywa były miękkie, a kiełbasa nie straciła smaku. Następnie dodaje koncentrat żurku i gotuję jeszcze chwilę. Zupę zabielam śmietaną 30 % bo jako jedyna mi się nie waży i można ją wlewać od razu do garnka.
Żurek podaję z ugotowanym na twardo i pokrojonym w ćwiartki jajkiem. pokrojonym w kostkę chlebem i pokrojoną w plastry białą kiełbasą. Smacznego!