Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek to jedna z moich ulubionych zup. Jest pyszna i prosta w przygotowaniu. Jest treściwa, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5092
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1706
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203821
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5092
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1706
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203821
Składniki
Kiełbasę wraz z przyprawami, marchewką, ziemniakami i czosnkiem zalać wodą i gotować przez około 30 minut. Następnie wyjąć z wywaru kiełbasę i warzywa, dodać dobrze wymieszany zakwas z butelki – ewentualnie zupę dopełnić wodą, w sumie powinniśmy uzyskać około 2 litrów płynu. Całość gotować przez 10 minut. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku, dodać majeranek. Marchewkę i pietruszkę pokroić w talarki, kiełbasę pokroić w grubsze plasterki i wraz z ziemniakami dodać do zupy. Całość doprawić do smaku i gotować jeszcze przez chwilę.