Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Możemy mile zaskoczyć gości podając im żurek w nietypowej formie - zupa-krem i szaszłyk z kiełbasy otulonej ciastem francuskim.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 932
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1051
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2097
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 932
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1051
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2097
Składniki
Warzywa kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy 2 litrami wody. Gotujemy do miękkości warzyw przez około 1 godzinę. Dodajemy zakwas, chrzan i przyprawy, gotujemy jeszcze chwilę. Studzimy i miksujemy na krem. Dodajemy pokrojone jajka.
Kiełbasę owijamy ciastem francuskim, kroimy na niezbyt szerokie talarki. Nadziewamy je na patyczki od szaszłyków. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut.
Do miski wlewamy zupę, na to układamy szaszłyki. Całość możemy udekorować szczypiorkiem.