Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki nasz miszmasz na temat żurku.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5890
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8978
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5659
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5890
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8978
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5659
Składniki
Mięso wkładamy do zimnej wody (1,2 l), wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, zagotowujemy. Żeberka wyciągamy, oddzielamy mięso od kości. Do garnka wrzucamy starte na dużych oczkach, jarzyny, gotujemy aż będą jędrne. Kapustę odciskamy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy razem z grzybami i gotujemy wszystko do miękkości. Zakwas na żur lekko rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do garnka, dokładnie łącząc. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy do zupy razem z mięsem, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem. Podajemy z ziemniakami hasselback. Hasselback- Ziemniaki dokładnie oczyszczamy, nacinamy w poprzek (nie do końca) na 3 mm plastry, nacieramy masłem i pieczemy 80 min w temp 200°C.