Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
żurek to zdecydowanie jedna z moich ulubionych tzw zup stojących:) Uwielbiam gęsty, kwaśny i dobrze doprawiony żurek z kiełbaską, ziemniaczkami i oczywiście jajkiem. Na pewno każda kucharka zna przepis na żurek... ja wrzucam swój prywatny lekko podrasowany:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8663
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8663
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Cebulę i kiełbaskę pokroić, wrzucić do garnka i podsmażyć razem do zezłocenia. Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę, resztę warzyw podzielić na 3-4 kawałki. Gdy kiełbasa i cebula się usmażą, dorzucamy warzywa, zalewamy litrem wody i gotujemy do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie, w niedużej ilości wody rozrabiamy opakowanie żurku winiary i dolewamy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą pieprzem i łyżeczką majeranku. Smacznego:)