Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy wielkanocnym stole, wśród naszych gości są takie osoby, które nie jedzą pieczonych szynek, pachnących kiełas. Ten żurek to propozycja dla wegetarian. Jest pyszny.
Ugotować bulion z marchewki, pietruszki, selera z dodatkiem pieprzu ziarnistego i listka laurowego ( ok. 1,5 l ). Bulion przecedzić, a ugotowane warzywa wykorzystać do sałatki.
Zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym pokrojona w drobną kostkę cebulę. Dodać na patelnię pokrojone w kostkę wędzone tofu. Przesmażyć.
Ziemniaki obrać, pokroić w drobna kostkę i dodać do bulionu. Ugotować do miękkości. Dodać zakwas na żurek i gotować ok. 10 min. Dodać tofu z cebulką , zmiażdżony i posiekany czosnek, majeranek. Zagotować.
Dodać sól do smaku. Żurek podawać gorący. Smacznego.
Kto powiedział, że jedząc zdrowo, nie możemy pozwolić sobie na pyszne przekąs...
Odsłon: 7559
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 232
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 252
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 69
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 39
Kto powiedział, że jedząc zdrowo, nie możemy pozwolić sobie na pyszne przekąs...
Odsłon: 7559
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 232
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 252
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 69
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 39
Składniki
Ugotować bulion z marchewki, pietruszki, selera z dodatkiem pieprzu ziarnistego i listka laurowego ( ok. 1,5 l ). Bulion przecedzić, a ugotowane warzywa wykorzystać do sałatki. Zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym pokrojona w drobną kostkę cebulę. Dodać na patelnię pokrojone w kostkę wędzone tofu. Przesmażyć. Ziemniaki obrać, pokroić w drobna kostkę i dodać do bulionu. Ugotować do miękkości. Dodać zakwas na żurek i gotować ok. 10 min. Dodać tofu z cebulką , zmiażdżony i posiekany czosnek, majeranek. Zagotować. Dodać sól do smaku. Żurek podawać gorący. Smacznego.
Przepisy Zupy
Zupy
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Zupy
Pyszne Shio Ramen
Zupy
Islandzka zupa rybna (Fiskisupa)( z mrożoną ryba )
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający do...
Odsłon: 123
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Kapuśniak z kiszonej, młodej kapusty z marchwią ugotowany na kości od karczku...
Odsłon: 224