Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy wielkanocnym stole, wśród naszych gości są takie osoby, które nie jedzą pieczonych szynek, pachnących kiełas. Ten żurek to propozycja dla wegetarian. Jest pyszny.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Składniki
Ugotować bulion z marchewki, pietruszki, selera z dodatkiem pieprzu ziarnistego i listka laurowego ( ok. 1,5 l ). Bulion przecedzić, a ugotowane warzywa wykorzystać do sałatki. Zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym pokrojona w drobną kostkę cebulę. Dodać na patelnię pokrojone w kostkę wędzone tofu. Przesmażyć. Ziemniaki obrać, pokroić w drobna kostkę i dodać do bulionu. Ugotować do miękkości. Dodać zakwas na żurek i gotować ok. 10 min. Dodać tofu z cebulką , zmiażdżony i posiekany czosnek, majeranek. Zagotować. Dodać sól do smaku. Żurek podawać gorący. Smacznego.