Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy wielkanocnym stole, wśród naszych gości są takie osoby, które nie jedzą pieczonych szynek, pachnących kiełas. Ten żurek to propozycja dla wegetarian. Jest pyszny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10279
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 569
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10279
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 569
Składniki
Ugotować bulion z marchewki, pietruszki, selera z dodatkiem pieprzu ziarnistego i listka laurowego ( ok. 1,5 l ). Bulion przecedzić, a ugotowane warzywa wykorzystać do sałatki. Zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym pokrojona w drobną kostkę cebulę. Dodać na patelnię pokrojone w kostkę wędzone tofu. Przesmażyć. Ziemniaki obrać, pokroić w drobna kostkę i dodać do bulionu. Ugotować do miękkości. Dodać zakwas na żurek i gotować ok. 10 min. Dodać tofu z cebulką , zmiażdżony i posiekany czosnek, majeranek. Zagotować. Dodać sól do smaku. Żurek podawać gorący. Smacznego.