Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam nie tylko wegetarianom.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 278
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1146
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 278
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1146
Składniki
Ugotować bulion z marchewki, pietruszki, selera z dodatkiem pieprzu ziarnistego i listka laurowego ok. 1,5 l. Bulion przecedzić, a ugotowane warzywa wykorzystać do sałatki. Zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym pokrojona w drobną kostkę cebulę. Dodać na patelnię pokrojone w kostkę wędzone tofu. Przesmażyć. Ziemniaki obrać, pokroić w drobna kostkę i dodać do bulionu. Ugotować do miękkości. Dodać zakwas na żurek i gotować ok. 10 min. Dodać tofu z cebulką , zmiażdżony i posiekany czosnek, majeranek. Zagotować. Dodać sól do smaku. Żurek podawać gorący. Smacznego.