Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam nie tylko wegetarianom.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
Ugotować bulion z marchewki, pietruszki, selera z dodatkiem pieprzu ziarnistego i listka laurowego ok. 1,5 l. Bulion przecedzić, a ugotowane warzywa wykorzystać do sałatki. Zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym pokrojona w drobną kostkę cebulę. Dodać na patelnię pokrojone w kostkę wędzone tofu. Przesmażyć. Ziemniaki obrać, pokroić w drobna kostkę i dodać do bulionu. Ugotować do miękkości. Dodać zakwas na żurek i gotować ok. 10 min. Dodać tofu z cebulką , zmiażdżony i posiekany czosnek, majeranek. Zagotować. Dodać sól do smaku. Żurek podawać gorący. Smacznego.