Do góry

Zupy Przepis na:

Zwykła zupa na porcji rosołowej z mieszanką warzywną na patelnię

Zwykła zupa na porcji rosołowej z mieszanką warzywną na patelnię

Autor:

Przepisów i artykułów: 1028 Ocena: 7085

Dodano:

Odsłon: 2112

Hej hej to znowu ja wczoraj strajkowałam ponieważ przez ten upał jaki mamy nic się nie chce dosłownie nic, ale już dziś przygotowałam prostą w wykonaniu a przede wszystkim smaczną zupkę która jest gotowana na porcji rosołowej kurzej

Składniki

  • 600 g porcji rosołowych,
  • 250 g mieszanki warzywnej na patelnię,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 5-6 ziemniaków średniej wielkości,
  • 1 łyżka suszonej włoszczyzny,
  • 2,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
  • 2 łyżki natki pietruszki (świeżej lub mrożonej),
  • 1 kostka magii 4 g
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zwykła zupa na porcji rosołowej z mieszanką warzywną na patelnię

Przygotowanie

  1. Do garnka przełożyć umytą i oczyszczoną porcję rosołową wlać półtorej litra wody i całość zagotować, po zagotowaniu zmniejszyć ogień zebrać powstałe szumowiny a następnie dodać przyprawę uniwersalną, ziela angielskie, liść laurowy oraz suszoną włoszczyznę i całość gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy mięso na porcji jest już miękkie wyjąć go z wywaru i pozostawić do ostygnięcia, do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę a po chwili wsypać mieszankę warzywną na patelnię i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków oraz mieszanki

  2. W czasie gdy zupa gotuje się na wolnym ogniu ostudzoną porcję czyli mięso oddzielić od kości rwąc na kawałki, jak ziemniaki w zupie są już miękkie ( ja dałam młode ) wtedy przełożyć przygotowane mięso dodać kostkę magii jeszcze chwilę pogotować na wolnym ogniu a na koniec gotowania dodać świeżą lub mrożoną natkę pietruszki chyba że ktoś nie lubi można pominąć, lekko zagotować i zdjąć z ognia

  3. Zupa wyszła bardzo smaczna uwielbiam gdy w zupach jest dużo warzyw a zwłaszcza zielonego np. naci pietruszki lub koperku. Do takiego rodzaju zup można używać różnego rodzaju mrożonych mieszanek na patelnię są chińskie, europejskie i wiele innych ja akurat miałam typową warzywną, serdecznie polecam takie proste kolorowe zupy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń