Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej hej to znowu ja wczoraj strajkowałam ponieważ przez ten upał jaki mamy nic się nie chce dosłownie nic, ale już dziś przygotowałam prostą w wykonaniu a przede wszystkim smaczną zupkę która jest gotowana na porcji rosołowej kurzej
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 940
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104823
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 940
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104823
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Do garnka przełożyć umytą i oczyszczoną porcję rosołową wlać półtorej litra wody i całość zagotować, po zagotowaniu zmniejszyć ogień zebrać powstałe szumowiny a następnie dodać przyprawę uniwersalną, ziela angielskie, liść laurowy oraz suszoną włoszczyznę i całość gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy mięso na porcji jest już miękkie wyjąć go z wywaru i pozostawić do ostygnięcia, do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę a po chwili wsypać mieszankę warzywną na patelnię i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków oraz mieszanki
W czasie gdy zupa gotuje się na wolnym ogniu ostudzoną porcję czyli mięso oddzielić od kości rwąc na kawałki, jak ziemniaki w zupie są już miękkie ( ja dałam młode ) wtedy przełożyć przygotowane mięso dodać kostkę magii jeszcze chwilę pogotować na wolnym ogniu a na koniec gotowania dodać świeżą lub mrożoną natkę pietruszki chyba że ktoś nie lubi można pominąć, lekko zagotować i zdjąć z ognia
Zupa wyszła bardzo smaczna uwielbiam gdy w zupach jest dużo warzyw a zwłaszcza zielonego np. naci pietruszki lub koperku. Do takiego rodzaju zup można używać różnego rodzaju mrożonych mieszanek na patelnię są chińskie, europejskie i wiele innych ja akurat miałam typową warzywną, serdecznie polecam takie proste kolorowe zupy