Czy masz sprawdzony sposób na przygotowanie idealnych przetworów? Może jest to składnik, który dodany do dżemu nadaje mu niepowtarzalny smak, a może to sposób przygotowania sprawia, że nie można przejść obojętnie obok słoiczka ze słodką zawartością? Podziel się z nami swoim sekretem z wykorzystaniem Żelfixu lub Cukru żelującego Dr. Oetkera i wygraj fantastyczne nagrody:
- 3 roboty kuchenne marki Bosch MUM52131 o wartości 739 zł za każdy
- 17 voucherów do sklepów RTVEuroAGD o wartości 200 zł. każdy

A jeśli zrobiłeś przetwory z Żelfiksem lub Cukrem żelującym Dr. Oetkera - możesz się nam dodatkowo pochwalić przesyłając link do Twojego przepisu.
Truskawkowe, wiśniowe, brzoskwiniowe...wszystkim znane, choć nigdy nie oklepane jeśli w domowych warunkach przyrządzane! Lecz dziś tak wyjątkowo, podzielę się przepisem na cukinię - pysznie i zdrowo. Warzywne konfitury? Czemu nie ;) Pokrojone cukinie podgotować wraz z cukrem, w towarzystwie niezastąpionego Żelfixu, dodaj skórkę i sok z cytryny i ciesz się smakiem tego wybornego mixu. Pokuś się choć dla tej chwili, gdy smak lata w środku zimy słoik dżemu z cukini zmysły Ci umili! ;)
Idealne przetwory muszą być przede wszystkim zrobione ze świeżych owoców. Szczypułki, ogonki i pestki usuwamy na końcu po przebraniu i umyciu owoców. Owoce jagodowe myjemy szybko natomiast duże np. brzoskwinie nakłuwamy. Dalej podążajmy normalnym trybem pasteryzacji. Sekretem dobrych przetworów są przede wszystkim świeże owoce i tego się trzymajmy.Wszystko wyjdzie nawet z tymi mniej świeżymi, ale smak jest bezsprzecznie nieporównywalny. Smacznego!