Boże Narodzenie na słodko

Przepis, pochodzący z kuchni francuskiej, jest naprawdę prosty. Kilka kroków wystarczy, by stworzyć pyszną, lekką i puszystą tartę clafoutis z wiśniami. Taki deser zrobi furorę, przekonaj się!

Polecane artykuły

Informacje Obiady z piekarnika. Wstaw i zapomnij o długim staniu przy kuchni

Pieczenie to prawdziwe wybawienie dla zabieganych – minimum wysiłku, maksimum smaku. Obiady z piekarnika pozwalają wstawić potrawę, zamknąć drzwicz...

4
Ewa gotuje Ewa Gotuje: gruszki zapiekane, grzybowy crème brûlée, sernik bananowy

Niektórzy twierdzą, że nie da się eksperymentować w kuchni, bo wszystko już wymyślono. Ewa Wachowicz w 558. odcinku swojego programu kulinarnego sp...

1
Informacje Te dania możesz przygotować wcześniej. Wigilia będzie bez pośpiechu i dla rodziny

Co powinno znaleźć się na wigilijnym stole? Tradycja mówi o 12 potrawach, ale współczesne gospodynie często modyfikują tę liczbę. Ważniejsze od szt...

9
Informacje Staropolski piernik długo dojrzewający. Zrób ze mną ciasto krok po kroku

Nic tak nie pachnie świętami, jak miód i aromat korzennych przypraw unoszący się z kuchni. Piernik dojrzewający to smak tradycji i wynik cierpliwoś...

3

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Sernik z rodzynkami

Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...

Odsłon: 366

>60 min
1
Ciasta Makowiec z kruszonką

Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...

Odsłon: 261

60 min
2