Najlepsze przepisy na ogórki

Już jutro Restaurant Week! Gdzie warto pójść podczas tej edycji Festiwalu? Sprawdźcie!

Już jutro startuje wiosenna edycja Restaurant Week. Największy w Polsce festiwal kulinarny potrwa do 27 czerwca. Dobrze zjemy w blisko 350 restauracjach. Na Gości czeka popisowe trzydaniowe menu w festiwalowej cenie 59 zł (-10zł z Blik) i formule #zerowaste. Wystarczy odwiedzić stronę www.RestaurantWeek.pl i dokonać rezerwacji. Gdzie warto warto zjeść? Podpowiadamy!

Fot. materiały prasowe

Na Gości czeka popisowe trzydaniowe menu w festiwalowej cenie 59 zł (-10zł z Blik) i formule #zerowaste. Wystarczy odwiedzić stronę www.RestaurantWeek.pl i dokonać rezerwacji. Gdzie warto warto zjeść? Podpowiadamy!

LE BRACI - WARSZAWA

Jednym z naszych odkryć jest zlokalizowana niemal w samym sercu Warszawy restauracja Le Braci. To miejsce z prawdziwą włoską kuchnią, inspirowane włoskim stylem życia, mentalnością, witalnością i gościnnością. W festiwalowym menu znajdziecie m.in. duszoną wołowinę barolo z warzywami, risotto z chianti i straciatellą lub toskańską sałatkę z pomidorami, krewetkami i chlebem. Na deser prawdziwe, włoskie tiramisu! Kto ma ochotę na podróż po kulinarnej mapie Włoch?

FOUR - KRAKÓW

W Krakowie polecamy restaurację Four, która mieści się na ul. Józefa Szujskiego 4. Klimatyczne i przytulne wnętrze lokalu zapewni miłe i niezapomniane chwile. Serwowane tu dania z pewnością urzekną Wasze podniebienia i sprawią, że będziecie chcieli tu wrócić. Dajcie się oczarować jednej z dwóch wersji menu. Z pewnością nikt nie wyjdzie głodny po zjedzeniu piersi z kaczki z maślanką, krokietem ziemniaczano-pietruszkowym, sosem wiśniowym i młodą, pieczoną marchwią.

GĘSI PUCH - ŁÓDŹ

Jeśli szukacie restauracji na wieczorne spotkanie ze znajomymi przy lampce dobrego wina i wybornej gęsinie, koniecznie zarezerwujcie stolik w Gęsim Puchu. Czekają tu na Was nietuzinkowe połączenia smaków! W menu mięsnym króluje bitka wieprzowa z sosem figowym, ziemniakiem pieczonym z serem feta i tłuczonymi ogórkami z marynowaną rzodkiewką. Na osoby, które od mięsa stronią, czekają falafele jaglane z ciecierzycą podane na hummusie z sałatą, pomidorkami cherry i sosem ziołowym. Więcej nie zdradzamy - rezerwujcie!

KAMERALNA JEDZENIE I WINO - WROCŁAW

We Wrocławiu koniecznie zajrzyjcie do Kameralnej - klimatycznej restauracji z domową atmosferą, doprawioną restauracyjnymi standardami. Miejsce to szanuje tradycję oraz smaki znane z dzieciństwa, które podaje w nowoczesnej formie, utrzymując przystępność i łatwość przekazu dla Gości. Dania przygotowywane przez Chefa Kuchni zachwycą nawet najbardziej wymagających Gości. Podczas Festiwalu na naszych talerzach znajdziemy m.in. polędwiczki wieprzowe sous vide, puree z zielonego groszku, pieczone ziemniaki, pieczarki konfitowane, sos demi glace. W wersji wege czekają na nas pieczone warzywa korzenne z oliwą sezamową, kolendrą, wędzoną papryką i czarnym sezamem.

RYNEK SHERATON - POZNAŃ

Na kulinarnej mapie Poznania warto odhaczyć Rynek Sheraton. Chef Kuchni doskonale wie jak trafić w kulinarne gusta Gości. Perfekcyjny wygląd dań sprawia, że smakują równie dobrze jak wyglądają! Jeśli chodzi o Poznań, to miejsce zdecydowanie zasługuje na zaufanie. Dajcie porwać się w podróż pełną smakowitości. W ramach festiwalowego menu będziecie mieli okazję spróbować m.in. schab z Mangalicy z młodymi ziemniakami, purée z marchwi, groszkiem cukrowym i sos mięsnym.

Nie zwlekajcie, najlepsze stoliki znikają w mgnieniu oka! Rezerwacji możecie dokonać na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal odbywa się w oparciu o Kartę Higieny, czyli bieżące wytyczne sanitarno-epidemiologiczne. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu wspierasz niemarnowanie jedzenia.

#IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Ciasto z truskawkami i kruszonką

Proste i smaczne ciasto z truskawkami i kruszonką. Przepis banalnie prosty. C...

Odsłon: 61

30 min
3
Przetwory Kiszone ogórki na zimę

Przepis z dziada pradziada. Tak robiła moja babcia, potem mama teraz ja.

Odsłon: 142

30 min
5
Sałatki Sałatka ziemniaczana do grilla

Sałatka z młodych ziemniaków, cebuli, rzodkiewki i ogórków małosolnych, polan...

Odsłon: 981

15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Jak mrozić sezonowe owoce, żeby się nie sklejały? Truskawki, borówki, czereśnie i wiśnie

Sezonowe owoce to prawdziwy skarb lata. Chcesz cieszyć się nimi przez cały rok? Zamroź je, ale zrób to w odpowiedni sposób. Niestety, niewłaściwe m...

5
Informacje Chłodnik bułgarski lub litewski, a może hiszpańskie gazpacho. Wyśmienite dania na gorące dni

Żar lejący się z nieba w trakcie letnich miesięcy nie sprzyja apetytowi. Warto w tym czasie stawiać na orzeźwiające potrawy, które pomogą nieco łat...

2
Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

10
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

8