Do góry

Wydarzenia

Relacja z VI Aperitifu po francusku

Już po raz szósty w Pałacu Zamojskich (Ogrody Foksal) odbył się Aperitif po francusku.

Licznie przybyli goście mieli szansę skosztowania typowych potraw francuskich, mogli także posmakować wspaniałych serów oraz win, czyli wszystkiego tego z czego słynie Francja. Wszyscy uczestnicy imprezy mieli również niepowtarzalną okazję obejrzeć pokazy kulinarne jednych z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce: Karola Okrasy oraz Pascala Brodnickiego, a także uczestniczyć w pokazie winiarskim Marka Bieńczyka.
Dla tych, którzy nie mieli możliwości przybycia na aperitif mamy relacje video!


Znawca wina - Marek Bieńczyk i popularny kucharz - Karol Okrasa przedstawiają przepis na aperitif w stylu francuskim:

Idealny aperitif wg Karola Okrasy to: Zaplanowany aperitif (...) improwizacja kontrolowana to najlepsza improwizacja jaką ja sobie wyobrażam(...). Aperitif jest rzeczywiście dobrym sposobem żeby zająć gości, jeżeli nie mamy jeszcze gotowego dania. Aperitif charakteryzuje się tym, że ma być smaczny, wysublimowany smakowo (...), trzeba namalować jakiś obraz smakami...
Zobacz jakie są najlepsze wina wg Marka Bieńczyka i idealny aperitif Karola Okrasy












Kucharz Pascal Brodnicki przedstawia kulinarną propozycję na każdą okazję:
Pascal Brodnicki nietylko pokazał jak w błyskawiczny sposób można wyczarować wyśmienite Croustade z sera Saint- Nectaire oraz bazyli i pomidora z oliwą truflową, ale także opowiedział jakie rodzaje noży powinny obowiązkowo znajdować się w każdej kuchni, aby móc dobrze gotować.

Zobacz jak gotuje Pascal Brodnicki




Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń