Ewa_Gotuje

Te dania najwyżej oceniliście podczas Restaurant Week!

Do 31 sierpnia w warszawskich restauracjach trwa przedłużony Restaurant Week. To idealna okazja do spróbowania najwyżej ocenianych dań przez Gości Festiwalu. Niepowtarzalne doświadczenia można rezerwować w aplikacji i na stronie festiwalu.

Fot.

Z festiwalowego menu wybraliśmy najlepsze pozycje, które nie tylko obłędnie smakują, ale także dobrze się prezentują!

1. EL BOTELLON
PASTA DEL MAR - Mule i vongole na makaronie w pesto ziołowym, suszony pomidor, czosnek, chilli, natka pietruszki.

2. WINESTONE WARSZAWA CENTRUM

Sałatka z kozim serem, orzechami, truskawkami i zielonym jabłkiem w winegrecie malinowym.

3. STOLICA

Żeberka wieprzowe w sosie z wędzonej śliwki, podane na pieczonych z ziołami ziemniakach w towarzystwie sezonowej sałatki.

4. BASIL & LIME

KA-NOM JEEB (DIM SUM) - ręcznie lepione pierożki, z nadzieniem z krewetek, kurczaka i kolendry, gotowane na parze. Podawane z dipem imbirowo-sojowym z sezamem.

5. ARUBA - SOPHISTICATED RIBS BAR

Wegański Strogonow - roślinny kurczak, boczniaki królewskie, warzywne ratatouille, konfitura z czerwonej cebuli, ryż jaśminowy.

Festiwal potrwa do 31 sierpnia 2021 roku. Ciepłe, letnie wieczory, to doskonały moment na degustacje, poznawanie nowych miejsc oraz znakomitego, bestsellerowego menu. Nie czekaj - najlepsze stoliki szybko znikają!

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Surówka nadmorska

Surówka nadmorska bazuje na kapuście pekińskiej i jajkach, a jej sos z dodatk...

Odsłon: 977

30 min
3
60 min
0
Desery Sernik dyniowy

Sernik z dodatkiem dyni hokkaido, która nada ciastu piękny kolor i lekko orze...

Odsłon: 57

60 min
0

Polecane artykuły

Ewa gotuje Niebanalne jesienne przepisy Ewy Wachowicz z 488. odcinka programu "Ewy Wachowicz"

Ewa Wachowicz w swoim autorskim programie stawia na sezonowe gotowanie. Nadchodząca jesień to doskonały moment, aby zabrać się za bardziej treściwe...

0
Informacje Pieczarki duszą się na patelni zamiast smażyć? Prosty trik, a będą złociste i chrupiące

Smażenie pieczarek to jedna z najczęstszych czynności, jakie wykonuje się w kuchni. Pasują do zup kremów, dań głównych, sosów do mięs czy wytrawnyc...

1
Informacje Rzadki i wyjątkowy, zbierany tylko przez kilka tygodni. Jakie właściwości ma miód wrzosowy?

Miód wrzosowy uznawany jest za króla miodów i to nie tylko ze względu na walory smakowe, ale również wszechstronne działanie na organizm. Stanowi o...

2
Informacje Potrawka na jelita i problemy z trawieniem. Zjedz pół godziny przed posiłkiem, szybko poczujesz różnicę

Marzy ci się płaski brzuch po zjedzeniu obiadu? Jeśli często mierzysz się z zaparciami i wzdęciami, wypróbuj potrawkę z jabłek na jelita. Przepis n...

10