Boże Narodzenie na słono

Do 31 sierpnia w warszawskich restauracjach trwa przedłużony Restaurant Week. To idealna okazja do spróbowania najwyżej ocenianych dań przez Gości Festiwalu. Niepowtarzalne doświadczenia można rezerwować w aplikacji i na stronie festiwalu.

Fot.

Z festiwalowego menu wybraliśmy najlepsze pozycje, które nie tylko obłędnie smakują, ale także dobrze się prezentują!

1. EL BOTELLON
PASTA DEL MAR - Mule i vongole na makaronie w pesto ziołowym, suszony pomidor, czosnek, chilli, natka pietruszki.

2. WINESTONE WARSZAWA CENTRUM

Sałatka z kozim serem, orzechami, truskawkami i zielonym jabłkiem w winegrecie malinowym.

3. STOLICA

Żeberka wieprzowe w sosie z wędzonej śliwki, podane na pieczonych z ziołami ziemniakach w towarzystwie sezonowej sałatki.

4. BASIL & LIME

KA-NOM JEEB (DIM SUM) - ręcznie lepione pierożki, z nadzieniem z krewetek, kurczaka i kolendry, gotowane na parze. Podawane z dipem imbirowo-sojowym z sezamem.

5. ARUBA - SOPHISTICATED RIBS BAR

Wegański Strogonow - roślinny kurczak, boczniaki królewskie, warzywne ratatouille, konfitura z czerwonej cebuli, ryż jaśminowy.

Festiwal potrwa do 31 sierpnia 2021 roku. Ciepłe, letnie wieczory, to doskonały moment na degustacje, poznawanie nowych miejsc oraz znakomitego, bestsellerowego menu. Nie czekaj - najlepsze stoliki szybko znikają!

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
5
>60 min
15
Przekąski Śledzie po litewsku

Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...

Odsłon: 10527

60 min
11
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 4747

>60 min
23