Zapraszamy na szóstą edycję festiwalu „Święto Rydza”

To doroczne wydarzenie wpisane już na stałe w koloryt Wysowej Zdroju i Beskidu Niskiego.

Gdy w górach zaczyna się jesień, a opadające z drzew liście zaczynają szeleścić pod nogami, znak, że pora na rydze!

Na przełomie września i października do Wysowej Zdroju tradycyjnie zjeżdżają liczni miłośnicy grzybobrania, smakosze potraw z rydzami i wszyscy pragnący ciekawych, zajmujących rozrywek w gronie rodziny i przyjaciół.

Święto Rydza jest okazją do leśnych wędrówek i spacerów w Parku Zdrojowym. Dla smakoszy jest czasem kulinarnych doznań. Pozwala także na poznawanie historii Uzdrowiska Wysowa Zdrój, bogatej kultury Beskidu Niskiego, sztuki ludowej, tradycji i zwyczajów ludności tego niezwykle interesującego zakątka naszego kraju. W Parku Zdrojowym można podziwiać oryginalne prace rękodzielnicze, pamiątki zanikających zawodów. Podczas Święta koniecznie trzeba wziąć udział w „Polowaniu na Rydza!".

W to rydzowe święto Park Zdrojowy tętni życiem. Organizatorzy zapewniają interesujące prelekcje o tematyce mikologicznej, występy artystyczne, zabawy dla dzieci, konkursy, pokazy i quizy. Wieczorem zapraszają na Dancing „Rudy, rudy, rudy rydz ... „.

 

Na Święto Rydza zapraszają pomysłodawcy i organizatorzy - właściciele Starego Domu Zdrojowego w Wysowej Zdroju. My też serdecznie zapraszamy do Wysowej - Zdrój. Wydarzenie objęliśmy patronatem :-)

 

Źródło: Infromacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim to bardzo efektowna i smaczna przekąska, której...

Odsłon: 1011

15 min
0
Dodatki bób z boczkiem

Bób posypany boczkiem oraz cebulką to doskonały letni smakołyk. Bób jest źród...

Odsłon: 27

30 min
1
Dania główne Pierogi ruskie

Pyszny pierogi które każdy pokocha .

Odsłon: 37

>60 min
2
30 min
6
Ciasta Brzoskwiniowa nuta

Delikatne, subtelne ciasto , pięknie wygląda i super smakuje.

Odsłon: 103

60 min
6
Dania główne Ogórki z papryką

Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...

Odsłon: 21605

60 min
33

Polecane artykuły

Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

5
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

1
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

24
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

320