Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blaszane formy do pieczenia to udręka, gdy trzeba je czyścić. Często zachodzą rdzą lub innymi plami trudnymi do usunięcia. Jednak na rdzę znalazł się sposób. Jak ją usunąć?
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1776
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1545
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1776
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1545
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1874
Składniki
Rozgrzewaj blaszkę w piekarniku około 5 minut.
Posyp ją solą i zostaw na minutę.
Po tym czasie zsyp sól do kosza i przetrzyj kawałkiem słoniny.
Gdy tłuszcz się wchłonie wystarczy umyć i wytrzeć blaszkę do sucha. Zadanie wykonane! Fot. 123RF/Picsel