Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blaszane formy do pieczenia to udręka, gdy trzeba je czyścić. Często zachodzą rdzą lub innymi plami trudnymi do usunięcia. Jednak na rdzę znalazł się sposób. Jak ją usunąć?
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Rozgrzewaj blaszkę w piekarniku około 5 minut.
Posyp ją solą i zostaw na minutę.
Po tym czasie zsyp sól do kosza i przetrzyj kawałkiem słoniny.
Gdy tłuszcz się wchłonie wystarczy umyć i wytrzeć blaszkę do sucha. Zadanie wykonane! Fot. 123RF/Picsel