Do góry

Domowe porady

Jak wybrać podpałkę do grilla?

Od tego, czym rozpalimy na grillu może zależeć jakość tego, co przyrządzimy!

Brykiety są dobrą formą rozpałki, nie wpłyną na smak i zapach jedzenia. Rozpalają się wolniej niż płynne rozpałki, ale chyba nikomu się tak przy grillowaniu nie spieszy ;)

Rozpałki w płynie są łatwe i szybkie, ale mogą zmienić zapach i smak potraw. Jeśli już musi być płynna, to trzeba ją powąchać, jak pachnie. Tych śmierdzących lepiej nie wykorzystywać do grilla.

Nie można rozpalać grilla śmieciami, oczywiście, ale to chyba wszyscy wiedzą ;)

Fot. pegwinn/flickr.com

Autor: hati

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 371

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń