Do góry

Domowe porady

Jak zrobić przezroczyste kostki lodu?

Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  1. Tajemnica to przegotowana woda. Zwykła woda filtrowana lub ta z kranu jest naturalnie mętna. Nie dostrzegamy tego gołym okiem. Dopiero po zmrożeniu to widać. Natomiast po przegotowaniu (i wcześniejszym schłodzeniu!) można ją mrozić oczekując przezroczystych kostek lodu. W ten sposób uzyskamy efekt pociętego szkła.

    fot. 123rf/picsel

Autor: smaker

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 814

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń