Do góry

Domowe porady

Jaki cukier i jakie masło dodawać do ciasteczek

Doświadczenie nauczyło mnie wybierać odpowiedni cukier i masło do wypieku ciasteczek.

  1. Lubię piec ciasteczka. Lecz czasem jestem niezadowolona z efektów. Są za twarde.
    I od jakiegoś czasu zaczęłam używać masła o zmniejszonej zawartości tłuszczu. Takiego 62%.
    I zamiast zwykłego cukru dodaję cukier puder.
    Ciasteczka i ciasta są lżejsze, pulchniejsze i miękkie.
    I Wam też polecam ten "myk".
    Zobaczycie jaka jest różnica.

Autor: Majala

Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 510

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń