Do góry

Domowe porady

Kiełki fasoli Mung

Kiełki to podstawa diety na przesilenie wiosenne.

  1. Aby wyprodukować kiełki, wcale nie potrzebujemy specjalnego sprzętu. Ja w tym celu używam okrągłego plastikowego i przeźroczystego pojemniczka. Wieczko i dno trzeba dosyć gęsto nakłuć igłą.
    Nasiona zmoczyć i dać wodzie odpłynąć przez otworki. Dwa razy dziennie przelać wodą. Zaczną rosnąć jak na drożdżach. Po kilku dniach są gotowe do jedzenia.

    zdjęcie do 1 etapu porady

Autor: ciacho50

Przepisów i artykułów: 581 Ocena: 8181

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 29 kwietnia Swietna metoda i nie ma ryzyka, ze stojaca woda sie zepsuje!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń