Bierzemy całą główkę czosnku nie obraną i kładziemy na grillu - na aluminiowej tacce jeśli takową posiadamy albo zawijamy w folie aluminiową.
Grillujemy w zależności od intensywności żaru od 15 do 30 minut.
Gdy czosnek staje się miękki oznacza to że jest gotowy. Dla ładnego efektu możemy go opalić bez folii czy tacki. Gotowy zgrillowany czosnek przekrawamy w połowie wysokości. Jeśli jest dobrze zrobiony powinno dać się go rozsmarować na chrupiącym chlebie.
SMACZNEGO
Zdjęcie: Another Pint Please... / flickr.com
Komentarze do przepisu (3)

hati 16 września 2014Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 10 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Super pomysł i do wypróbowania.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 09 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Koniecznie do wypróbowania :)0 Kto głosował? | Odpowiedz