Do góry

Domowe porady

Masło czosnkowe bez masła

Jak przygotować pyszne, aromatyczne, czosnkowe smarowidło na grillu

Bierzemy całą główkę czosnku nie obraną i kładziemy na grillu - na aluminiowej tacce jeśli takową posiadamy albo zawijamy w folie aluminiową.
Grillujemy w zależności od intensywności żaru od 15 do 30 minut.

Gdy czosnek staje się miękki oznacza to że jest gotowy. Dla ładnego efektu możemy go opalić bez folii czy tacki. Gotowy zgrillowany czosnek przekrawamy w połowie wysokości. Jeśli jest dobrze zrobiony powinno dać się go rozsmarować na chrupiącym chlebie.

SMACZNEGO


Zdjęcie: Another Pint Please... / flickr.com

Autor: szynszylka

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1634

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń