Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po co przepłacać w sklepie za cukier, ktoy wcale nie jest waniliowy tylko wanilinowy?! Można tanim sposobem zrobić naturalny cukier waniliowy m.in. do wypieków ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Składniki
Szukamy w domu małego słoiczka. Do słoiczka wkładamy dwie laski prawdziwej wanili, które wcześnij wzdłuż lekko przetniemy. Nastepnie wsypujemy do pełna cukru.
Wiem, że może komuś sie to wydac dość dziwne i drogie. Tak, wanilia jest dość droga, dwie laseczki kosztują około 5-7 zł. Jednakże ten swój aromat zachowuje w tym słoiczku bardzo długo. Ja osobiście już chyba z piąty raz wsypuję ponownie cukier do tego słoiczka z tą samą wanilią i jest ok. Tym bardziej wszyscy wiemy, że tutaj mamy naturalny aromat, anie jakiś sztuczny często. Za małe opakowanie zapłacisz 0,50 groszy, a za około 2 kg - 5-7zł oraz cenę cukru oczywiście;)