Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po co przepłacać w sklepie za cukier, ktoy wcale nie jest waniliowy tylko wanilinowy?! Można tanim sposobem zrobić naturalny cukier waniliowy m.in. do wypieków ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7895
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 304
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3132
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7895
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 304
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3132
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Szukamy w domu małego słoiczka. Do słoiczka wkładamy dwie laski prawdziwej wanili, które wcześnij wzdłuż lekko przetniemy. Nastepnie wsypujemy do pełna cukru.
Wiem, że może komuś sie to wydac dość dziwne i drogie. Tak, wanilia jest dość droga, dwie laseczki kosztują około 5-7 zł. Jednakże ten swój aromat zachowuje w tym słoiczku bardzo długo. Ja osobiście już chyba z piąty raz wsypuję ponownie cukier do tego słoiczka z tą samą wanilią i jest ok. Tym bardziej wszyscy wiemy, że tutaj mamy naturalny aromat, anie jakiś sztuczny często. Za małe opakowanie zapłacisz 0,50 groszy, a za około 2 kg - 5-7zł oraz cenę cukru oczywiście;)