W sobotę 9 marca, w 503. odcinku programu kulinarnego, Ewa Wachowicz sięgnie po potrawy kuchni irlandzkiej. W przygotowaniu pierwszego dania pomoże jej Adam Borowicz. Popularny śląski kucharz jest miłośnikiem ryb i owoców morza oraz znawcą kuchni wyspiarskiej. Widzowie „Ewa gotuje” zobaczą więc, jak przyrządzić chowder, czyli gęstą i bardzo pożywną zupę z wędzonym łososiem.
Na drugie danie autorka programu zrobi ziemniaki po irlandzku - to nic innego jak kartofle zapiekane z boczkiem i dojrzewającym serem żółtym cheddar.
Z kolei po obiedzie Ewa zaprosi na ciasto aromatyzowane czarną herbatą - co ciekawe, liście będą parzone w mleku, a nie w wodzie.
To wciąż nie wszystkie atrakcje tego odcinka - znajdzie się jeszcze czas na przygotowanie soli sosnowej, która powstanie na bazie zwykłej soli kuchennej i świeżo zebranego igliwia.
Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje”?
Są dostępne na PolsatBoxGo »
Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 503. odcinek
Opracowała: Redakcja Smaker.pl