Najlepsze przepisy na ogórki

Ewa Gotuje: chowder z wędzonym łososiem, ziemniaki zapiekane z serem cheddar, ciasto herbaciane

W zeszłym tygodniu rozpoczął się kolejny sezon programu kulinarnego „Ewa gotuje”, w którym prowadząca stawia zarówno na polskie, jak i światowe przysmaki. Tym razem do wspólnego gotowania zaprosiła popularnego kucharza. Ewa Wachowicz z gościem zaprezentują apetyczne potrawy kuchni irlandzkiej.

Zapowiedź 503. odcinka programu „Ewa gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

W sobotę 9 marca, w 503. odcinku programu kulinarnego, Ewa Wachowicz sięgnie po potrawy kuchni irlandzkiej. W przygotowaniu pierwszego dania pomoże jej Adam Borowicz. Popularny śląski kucharz jest miłośnikiem ryb i owoców morza oraz znawcą kuchni wyspiarskiej. Widzowie „Ewa gotuje” zobaczą więc, jak przyrządzić chowder, czyli gęstą i bardzo pożywną zupę z wędzonym łososiem. 

Na drugie danie autorka programu zrobi ziemniaki po irlandzku - to nic innego jak kartofle zapiekane z boczkiem i dojrzewającym serem żółtym cheddar. 

Z kolei po obiedzie Ewa zaprosi na ciasto aromatyzowane czarną herbatą - co ciekawe, liście będą parzone w mleku, a nie w wodzie.

To wciąż nie wszystkie atrakcje tego odcinka - znajdzie się jeszcze czas na przygotowanie soli sosnowej, która powstanie na bazie zwykłej soli kuchennej i świeżo zebranego igliwia. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 503. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Surówka z kapusty z sosem farmerskim

Prosty sos majonezowo -śmietanowy z czosnkiem i dużą garścią ziół: koperku, s...

Odsłon: 605

30 min
6
Przetwory Galaretka z czarnej porzeczki na zimno

Tak zrobionej na zimę, do słoiczków, czarnej porzeczki nie trzeba pasteryzowa...

Odsłon: 90

30 min
5
Desery Najprostszy przepis na sernik

Dzisiaj sernik najprostszy jaki znam, na spodzie z herbatników. Prosty , pusz...

Odsłon: 13654

30 min
29
Desery Wiśniowy lodowiec

Ciasto/deser bez pieczenia. Z wykorzystaniem wiśni/pulpy wiśniowej, która z...

Odsłon: 582

30 min
16

Polecane artykuły

Informacje Jest niskokaloryczny, ma dużo błonnika. Dlaczego warto jeść agrest i jak go wykorzystać w kuchni

Dla jednych owoce te są zbyt kwaśne, dla innych to kwintesencja letniego smaku. Agrest, bo o nim mowa, kryje w sobie mnóstwo właściwości prozdrowot...

0
Informacje Obiady do słoika na wyjazd. Co zabrać na wakacje pod namiotem, biwak lub wycieczkę?

Ze względu na inflację i wzrost cen, coraz więcej Polaków odwołuje wakacje lub szuka niskobudżetowych rozwiązań. Jednym ze sposobów na zaoszczędzen...

24
Informacje Straszyły w PRL-u, a dziś są popularne. Kanapka z metką czy mortadelą?

Mięsne wyroby w PRL-u pozostawiały wiele do życzenia. Jednocześnie były rzadko dostępne, więc gdy już się pojawiały, każdy ich próbował. Czy pamięt...

9
Informacje Prawie bez kalorii, samo zdrowie. Domowe dżemy z zamiennikiem cukru

Alternatywy dla tradycyjnych, przesyconych przetworów stają się coraz bardziej popularne. Jedną z nich jest ksylitol - naturalny słodzik o niskiej...

19