Ewa gotuje: Flaczki jarzynowe, schab w kefirze z rusztu, ciasto na sucharach z galaretką
Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową doprawioną identycznie jak flaczki! Taką właśnie potrawą Ewa Wachowicz rozpoczęła kolejny odcinek programu. Później pokazała, jak zrobić szaszłyki schabowe z rusztu – mięso było marynowane w kefirze. Podpowiedziała również, jak przygotować pikle z fasolki szparagowej. A na deser zaproponowała ciasto na spodzie z sucharów, a więc bez pieczenia – za to z dużą ilością kolorowych galaretek, które wyglądały w nim jak kryształki.
Polecane artykuły
Andrzejki to świetna okazja do spotkania w gronie znajomych i wspólnej zabawy przy dobrym jedzeniu. Choć zimne przysmaki zawsze cieszą się powodzen...
Szybkie sałatki dla niespodziewanych gości to ratunek każdej gospodyni, która nie lubi być zaskakiwana. Gdy dzwoni dzwonek do drzwi, a w lodówce pa...
Nic tak nie rozgrzewa jak pyszna domowa zupa. Doskonale wie o tym Ewa Wachowicz, dlatego w najnowszym 557. odcinku programu "Ewa gotuje" przygotuje...
Mieszkańcy Kostaryki słyną z długowieczności i dobrego zdrowia. W regionie Nicoya, należącym do tzw. niebieskich stref, wiele osób dożywa okolic se...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12302
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
- Impreza
- Halloween
- Polska
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Mięso
- Przyprawy
- Cynamon
- Kompoty
- Dla zdrowia
Odsłon: 818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425379