Ankieta - książka kucharska

Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową doprawioną identycznie jak flaczki! Taką właśnie potrawą Ewa Wachowicz rozpoczęła kolejny odcinek programu. Później pokazała, jak zrobić szaszłyki schabowe z rusztu – mięso było marynowane w kefirze. Podpowiedziała również, jak przygotować pikle z fasolki szparagowej. A na deser zaproponowała ciasto na spodzie z sucharów, a więc bez pieczenia – za to z dużą ilością kolorowych galaretek, które wyglądały w nim jak kryształki.

Polecane artykuły

Informacje Obiady z piekarnika. Wstaw i zapomnij o długim staniu przy kuchni

Pieczenie to prawdziwe wybawienie dla zabieganych – minimum wysiłku, maksimum smaku. Obiady z piekarnika pozwalają wstawić potrawę, zamknąć drzwicz...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: gruszki zapiekane, grzybowy crème brûlée, sernik bananowy

Niektórzy twierdzą, że nie da się eksperymentować w kuchni, bo wszystko już wymyślono. Ewa Wachowicz w 558. odcinku swojego programu kulinarnego sp...

0
Informacje Te dania możesz przygotować wcześniej. Wigilia będzie bez pośpiechu i dla rodziny

Co powinno znaleźć się na wigilijnym stole? Tradycja mówi o 12 potrawach, ale współczesne gospodynie często modyfikują tę liczbę. Ważniejsze od szt...

7
Informacje Staropolski piernik długo dojrzewający. Zrób ze mną ciasto krok po kroku

Nic tak nie pachnie świętami, jak miód i aromat korzennych przypraw unoszący się z kuchni. Piernik dojrzewający to smak tradycji i wynik cierpliwoś...

3

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka jarzynowa tradycyjna

Tradycyjną sałatkę jarzynową podajemy najczęściej na święta lub duże uroczyst...

Odsłon: 371

30 min
3
Ciasta Makowiec na kruchym spodzie

Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...

Odsłon: 1995

60 min
8