Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową doprawioną identycznie jak flaczki! Taką właśnie potrawą Ewa Wachowicz rozpoczęła kolejny odcinek programu. Później pokazała, jak zrobić szaszłyki schabowe z rusztu – mięso było marynowane w kefirze. Podpowiedziała również, jak przygotować pikle z fasolki szparagowej. A na deser zaproponowała ciasto na spodzie z sucharów, a więc bez pieczenia – za to z dużą ilością kolorowych galaretek, które wyglądały w nim jak kryształki.

Polecane artykuły

Informacje 5 pomysłów na kolację w 5 minut. Po takim posiłku będziesz spać jak dziecko

Zastanawiasz się, co jeść na kolację, żeby dobrze spać? Sekret tkwi w lekkostrawnych i zbilansowanych daniach, które nie obciążą twojego układu pok...

1
Informacje Warzywa do obiadu na ciepło. Nie tylko buraczki i marchewka z groszkiem

Warzywa to nie tylko dodatek do obiadu, ale kluczowy element pełnowartościowego posiłku. Choć klasyczne buraczki czy marchewka z groszkiem mają swo...

1
Informacje Gotowanie na indukcji – nowoczesność, oszczędność i precyzja w kuchni

Indukcja zrewolucjonizowała codzienne gotowanie – jest szybsza, bezpieczniejsza i znacznie bardziej energooszczędna niż tradycyjne rozwiązania. Jeś...

0
Informacje Niskokaloryczne śniadania. Dla dbających o linię i zdrowie

Co powinno zawierać śniadanie niskokaloryczne, aby wspomóc twoją walkę o lepszą sylwetkę? Jeśli nie masz na nie pomysłu, zapoznaj się z naszymi! Ni...

8

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
0
Sałatki Surówka z pora i kukurydzy

Prosta, szybka, ale przede wszystkim smaczna surówka z pora i kukurydzy, Świe...

Odsłon: 796

15 min
9