Ewa gotuje: Flaczki jarzynowe, schab w kefirze z rusztu, ciasto na sucharach z galaretką
Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową doprawioną identycznie jak flaczki! Taką właśnie potrawą Ewa Wachowicz rozpoczęła kolejny odcinek programu. Później pokazała, jak zrobić szaszłyki schabowe z rusztu – mięso było marynowane w kefirze. Podpowiedziała również, jak przygotować pikle z fasolki szparagowej. A na deser zaproponowała ciasto na spodzie z sucharów, a więc bez pieczenia – za to z dużą ilością kolorowych galaretek, które wyglądały w nim jak kryształki.
Polecane artykuły
Trudno wyobrazić sobie święta bez barszczu. Najlepszy smak uzyskuje się dzięki naturalnemu zakwasowi z buraków, który nadaje mu głębi i delikatnej...
Wigilijne uszka to klasyka, bez której wielu nie wyobraża sobie świątecznego stołu. Delikatne, aromatyczne i misternie lepione potrafią jednak spra...
Soczewica to prawdziwa bohaterka szybkiej kuchni, pożywna, aromatyczna i gotowa w kilkanaście minut. Idealna, gdy potrzebujecie czegoś ciepłego i s...
Jak wydobyć kolor z barszczu? Sposoby naszych babć to prawdziwa skarbnica kulinarnej mądrości. Łyżeczka octu, sok z cytryny czy kwasek cytrynowy do...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 422
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Do pracy
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Kukurydza
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Mięso
- Grzyby
- Pieczarki
- Pizze
- Dla zdrowia
Odsłon: 11160
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3909
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1351