Ewa gotuje: Flaczki jarzynowe, schab w kefirze z rusztu, ciasto na sucharach z galaretką
Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową doprawioną identycznie jak flaczki! Taką właśnie potrawą Ewa Wachowicz rozpoczęła kolejny odcinek programu. Później pokazała, jak zrobić szaszłyki schabowe z rusztu – mięso było marynowane w kefirze. Podpowiedziała również, jak przygotować pikle z fasolki szparagowej. A na deser zaproponowała ciasto na spodzie z sucharów, a więc bez pieczenia – za to z dużą ilością kolorowych galaretek, które wyglądały w nim jak kryształki.

Polecane artykuły

Zastanawiasz się, co jeść na kolację, żeby dobrze spać? Sekret tkwi w lekkostrawnych i zbilansowanych daniach, które nie obciążą twojego układu pok...

Warzywa to nie tylko dodatek do obiadu, ale kluczowy element pełnowartościowego posiłku. Choć klasyczne buraczki czy marchewka z groszkiem mają swo...

Artykuł sponsorowany
Indukcja zrewolucjonizowała codzienne gotowanie – jest szybsza, bezpieczniejsza i znacznie bardziej energooszczędna niż tradycyjne rozwiązania. Jeś...

Co powinno zawierać śniadanie niskokaloryczne, aby wspomóc twoją walkę o lepszą sylwetkę? Jeśli nie masz na nie pomysłu, zapoznaj się z naszymi! Ni...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 50

Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Mięso
- Wieprzowina
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 2365
Jarskie kotleciki pełne smaku.
- Polska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Kotlety
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 207

