Ewa gotuje: Flaczki jarzynowe, schab w kefirze z rusztu, ciasto na sucharach z galaretką
Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową doprawioną identycznie jak flaczki! Taką właśnie potrawą Ewa Wachowicz rozpoczęła kolejny odcinek programu. Później pokazała, jak zrobić szaszłyki schabowe z rusztu – mięso było marynowane w kefirze. Podpowiedziała również, jak przygotować pikle z fasolki szparagowej. A na deser zaproponowała ciasto na spodzie z sucharów, a więc bez pieczenia – za to z dużą ilością kolorowych galaretek, które wyglądały w nim jak kryształki.

Polecane artykuły

Utrzymanie stabilnego poziomu cukru we krwi przynosi korzyści nie tylko osobom z cukrzycą i insulinoopornością. Trzymając glikemię w ryzach, przest...

Artykuł sponsorowany
Idealnie zarumienione warzywa, soczysty stek przypieczony z brzegu czy puszysta jajecznica bez grama tłuszczu – to wszystko nie dzieje się przypadk...

Delikatne kwiaty warzywne coraz częściej goszczą na naszych talerzach. Można je piec, faszerować czy nawet marynować, co otwiera przed nami szeroki...

Chcesz zachować smak lata na dłużej? W takim razie przygotuj przetwory z rabarbaru na zimę. To warzywo pełne witamin charakteryzuje się kwaśnym sma...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042

Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Kremy
- Makaron
- Owoce
- Wiśnie
- Mięso
- Przyprawy
- Cynamon
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 759

Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571

