Sprawdzone przepisy na grilla

W 490. odcinku programu "Ewa Gotuje" prowadzącą zaproponuje widzom zrobienie pysznej i sycącej zupy gulaszowej, pierogi z farszem z białej kapusty i aromatyczną szarlotkę z prażonymi jabłkami.

Ewa Wachowicz przedstawia pomysł na domowy obiad | Fot. materiały prasowe/Polsat

Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wróci do Krakowa i od razu weźmie się za gotowanie. Krzątaninę w kuchni zacznie od hiszpańskiej zupy, która nazywa się fabada asturiana. To coś w rodzaju gęstego, bardzo treściwego i sycącego gulaszu z kiełbasą chorizo i – uwaga – kaszanką!

Zaraz po zupie autorka programu zaprosi widzów na jedną z najbardziej znanych polskich potraw – pierogi! Tym razem z białą kapustą.

Na deser upiecze szarlotkę z prażonymi jabłkami, rodzynkami, cynamonem i budyniem. Będzie słodko i korzennie!

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 490. odcinek

Opracowała: Joanna Jagodzińska

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Placki ziemniaczane- poznańskie plendze

Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...

Odsłon: 45

15 min
1

Przepis dnia

Ciasta Tort truflowy

Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...

Odsłon: 5657

60 min
9
15 min
6
Zupy Zupa szparagowa

Smaczna , sezonowa zupa ze szparagów z dodatkiem marchewki, kopru .

Odsłon: 812

30 min
2