Najlepsze ciasta na lato - przepisy

W 490. odcinku programu "Ewa Gotuje" prowadzącą zaproponuje widzom zrobienie pysznej i sycącej zupy gulaszowej, pierogi z farszem z białej kapusty i aromatyczną szarlotkę z prażonymi jabłkami.

Ewa Wachowicz przedstawia pomysł na domowy obiad | Fot. materiały prasowe/Polsat

Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wróci do Krakowa i od razu weźmie się za gotowanie. Krzątaninę w kuchni zacznie od hiszpańskiej zupy, która nazywa się fabada asturiana. To coś w rodzaju gęstego, bardzo treściwego i sycącego gulaszu z kiełbasą chorizo i – uwaga – kaszanką!

Zaraz po zupie autorka programu zaprosi widzów na jedną z najbardziej znanych polskich potraw – pierogi! Tym razem z białą kapustą.

Na deser upiecze szarlotkę z prażonymi jabłkami, rodzynkami, cynamonem i budyniem. Będzie słodko i korzennie!

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 490. odcinek

Opracowała: Joanna Jagodzińska

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
3
Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 6609

60 min
17
30 min
34
Sałatki Świetna sałatka

Połączenie ryżu , tuńczyka oraz warzyw, tworzy smaczną sałatkę na kolację i n...

Odsłon: 331

15 min
1
Desery sufleciki z truskawek

Jeżeli komuś jeszcze ostały się truskawki, proponuję zrobić lekki, puszysty d...

Odsłon: 94

60 min
1