Jedną z bardziej lubianych przez nas kuchni jest bez wątpienia kuchnia indyjska, a najbardziej znaną potrawą gęsta zupa dahl, tradycyjnie gotowana na bazie soczewicy. I właśnie od hinduskiego dahlu, który przypomina nieco gęstą potrawkę, rozpocznie się kolejny odcinek „Ewa gotuje”.
Co ciekawe, aromatyczne danie powstanie w duecie, bowiem do wspólnego gotowania autorka programu zaprosi aktorkę Elżbietę Romanowską, która w Polsacie prowadzi serię „Nasz nowy dom”.
Kolejną potrawą będzie bardzo prosta w przyrządzeniu zapiekanka z cukinii z serem cheddar. Odcinek zakończy deser - Ewa pokaże, jak zrobić znakomite, waniliowe placki z mąki kasztanowej. Pachnące wanilią placuszki poda z miodem i owocami.
Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje”?
Są dostępne na PolsatBoxGo »
Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 529. odcinek
Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy