Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa Wachowicz wybierze się na krótką przejażdżkę rowerem. Kilkanaście kilometrów stromymi, beskidzkimi dróżkami spowoduje, że mocno zgłodnieje, więc zaraz po powrocie z lasu zaprosi widzów na coś smakowitego.
Kucharzenie rozpocznie od bardzo sycącego kremu z ziemniaków, cebuli, czosnku i sera żółtego. Po pożywnej, kremowej zupie przyrządzi danie główne – gulasz segedyński. To doskonały przykład na kuchnię zero waste sprzed blisko 200 lat, bo de facto ta potrawa jest połączeniem klasycznego, madziarskiego gulaszu wieprzowego z kiszoną kapustą…
W żadnym odcinki nie może zabraknąć słodkiego elementu. Dlatego na deser będą imbirowe babeczki z gruszką, które doskonale wpasują się w jesienny klimat.
Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje”?
Są dostępne na PolsatBoxGo »
Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 496. odcinek
Opracowała: Redakcja Smaker.pl