Ewa Wachowicz w 494. odcinku kulinarną przygodę rozpocznie od góralskich serków prosto z bacówki, które poda z żurawinową konfiturą. Na danie główne zaserwuje wegetariańską zapiekankę warzywną. Nie zabraknie również deseru. Tym razem będzie to sernik z mango.

Konfitura z żurawiny Ewy Wachowicz | Fot. materiały prasowe/Polsat

Ewa Wachowicz uwielbia lokalne produkty i regionalną kuchnię. Dlatego, za każdym razem, gdy jest pod Babią Górą, sięga po coś, co powstaje na miejscu – w Zawoi. Tym razem kupi górskie serki – prosto z bacówki. Oscypki trafią na ruszt, a po upieczeniu zostaną podane w towarzystwie domowej konfitury zrobionej z lekko przemrożonej, świeżej żurawiny.

Na danie główne będą mini zapiekanki warzywne. Z kolei na deser Ewa zrobi wyśmienity sernik na zimno – na ciasteczkowym spodzie, z masą na bazie twarogu i pulpy z mango. Całość przyozdobi bita śmietana i miąższ z marakui.

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 493. odcinek

Opracowała: Diana Polska-Pękala

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Kakaowy sernik gotowany

Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na proste i pyszne ciasto bez...

Odsłon: 26605

30 min
56
Śniadania Miękke bułeczki maślane

Bułeczki na maślance są miękkie, puszyste i długo świeże.

Odsłon: 160

>60 min
3
Desery Sernik śmietankowy na biszkopcie

Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...

Odsłon: 12267

>60 min
21
Dania główne Burger domowy

Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...

Odsłon: 223

15 min
3