Najlepsze pomysły na szparagi

Ewa Wachowicz w 494. odcinku kulinarną przygodę rozpocznie od góralskich serków prosto z bacówki, które poda z żurawinową konfiturą. Na danie główne zaserwuje wegetariańską zapiekankę warzywną. Nie zabraknie również deseru. Tym razem będzie to sernik z mango.

Konfitura z żurawiny Ewy Wachowicz | Fot. materiały prasowe/Polsat

Ewa Wachowicz uwielbia lokalne produkty i regionalną kuchnię. Dlatego, za każdym razem, gdy jest pod Babią Górą, sięga po coś, co powstaje na miejscu – w Zawoi. Tym razem kupi górskie serki – prosto z bacówki. Oscypki trafią na ruszt, a po upieczeniu zostaną podane w towarzystwie domowej konfitury zrobionej z lekko przemrożonej, świeżej żurawiny.

Na danie główne będą mini zapiekanki warzywne. Z kolei na deser Ewa zrobi wyśmienity sernik na zimno – na ciasteczkowym spodzie, z masą na bazie twarogu i pulpy z mango. Całość przyozdobi bita śmietana i miąższ z marakui.

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 493. odcinek

Opracowała: Diana Polska-Pękala

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
13
30 min
3
Desery Jogurtowo-borówkowy deser

Idealny deser na ciepłe dni. Konsystencją nie jest zbyt zżelowany i lekko orz...

Odsłon: 181

15 min
2