Najlepsze przepisy na dania z dyni

Ewa Gotuje: Krem z porów i cukinii, burgery z halloumi, babeczki z kremem i truskawkami

Ewa Wachowicz w swoim programie kulinarnym uczy, jak prosto można ugotować przysmaki z całego świata. W 516. odcinku „Ewa Gotuje” prowadząca przyrządzi na obiad błyskawiczną zupę-krem i wegetariańskie burgery. Na deser będą proste babeczki z aksamitnym kremem.

Zapowiedź 516. odcinka programu „Ewa gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Przed tygodniem Ewa pokazała jak zrobić domowy syrop miętowy - w tym odcinku na jego bazie przygotuje orzeźwiającą lemoniadę cytrusową. Ale najpierw zaproponuje coś pysznego do jedzenia.

Gotowanie zacznie od błyskawicznej, kremowej zupy z pora i cukinii. Drugą potrawą będą wegetariańskie burgery z grillowanym halloumi i plastrami ananasa. Ten cypryjski ser powstaje z mleka owczego, z dodatkiem mleka koziego i krowiego. Jest dość twardy, więc świetnie nadaje się do smażenia lub pieczenia. Co ciekawe: statystyczny mieszkaniec Cypru spożywa ok. 8 kg halloumi rocznie.

Na deser Ewa zrobi kruche babeczki z kremem, udekorowane truskawkami z przydomowej uprawy. Najbliższy odcinek już 14 września o godz. 11:00 w telewizji Polsat.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 516. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Schab pod pieczarkową pierzynką

Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...

Odsłon: 520

30 min
5
Ciasta Ciasto z 3 składników bez pieczenia

Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...

Odsłon: 10742

30 min
29
30 min
2
Ciasta Kruche ciasto z brzoskwiniami

Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...

Odsłon: 19675

30 min
48

Polecane artykuły

Informacje Pyszne ciasta z gruszkami. Wybierz dobrą odmianę, zawsze się uda

Gruszki to doskonały wybór, jeśli szukacie owoców, które wzbogacą wasze wypieki o naturalną słodycz i delikatny aromat. Niezależnie od tego, czy pl...

1
Informacje Jest chętnie kupowana, bo nie kosztuje majątku. Tymczasem jest gorsza od pangi

Potrawy rybą w roli głównej to częsty widok na polskich stołach. Z pozoru zdrowe, chociażby z uwagi na zawartość cennych dla organizmu kwasów omeg...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Krem z pieczonych ziemniaków, ragout z indyka, sernik z malinami

Ewa Wachowicz zaprasza na 519 odcinek programu kulinarnego "Ewa Gotuje". Tym razem prowadząca podzieli się z widzami wyjątkowymi przepisami na jesi...

1
Informacje Jak bezpiecznie pokroić dynię? Oto sposoby, dzięki którym unikniesz skaleczenia

Dynia to warzywo o niezwykle uniwersalnym zastosowaniu w kuchni, choć potrafi sprawić spory kłopot podczas krojenia. Twarda skórka stanowi wyzwanie...

0