Ewa Wachowicz bardzo lubi grzyby i często po nie sięga. Tym razem pokaże jak wykorzystać je w wersji suszonej, ale w trochę inny niż zazwyczaj sposób. Proszek grzybowy trafi do dania głównego - będzie nim zapiekanka ziemniaczana w stylu francuskiego gratin, ale zapieczona w okrągłej formie na tartę.
Przygotowanie posiłków w tym odcinku Ewa rozpocznie jednak od znakomitej pasty z nasion słonecznika, którą poda z surowymi warzywami.
Tych pyszności spróbuje Marcelina Zawadzka. Mało tego - gość odcinka zostanie z widzami na dłużej, ponieważ popularna prezenterka Polsatu upiecze ciasto... pomidorowe, rzecz jasna pod czujnym okiem Ewy.
Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje”?
Są dostępne na PolsatBoxGo »
Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 498. odcinek
Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy