Sezon na dynię

Najnowszy odcinek programu "Ewa gotuje" to prawdziwa gratka dla wielbicieli kuchni góralskiej. Ewa Wachowicz ugotuje tradycyjny rosół na jagnięcinie, pierogi na góralską nutę, a na deser zaserwuje kołacz na słodko.

Ten odcinek programu spodoba się wielbicielom kuchni góralskiej | Fot. materiały prasowe/Polsat

Cisza, spokój, zapach ziół i owce na hali. Tym razem Ewa odwiedzi Tatry i Zakopane, zakosztuje tamtejszych serów, zrobi spacer ścieżką zawieszoną jakieś 50 metrów nad ziemią.

W kuchni ugotuje tradycyjny rosół na jagnięcinie - z duża ilością warzyw i dodatkiem kaszy jęczmiennej. Na danie główne zrobi bryndziołki, czyli pierogi na góralska nutę - z bryndzą i oscypkiem, okraszone mocno zrumienioną cebulką. Po obiedzie upiecze kołacz na słodko - z białym serem.

Gościem programu ponownie będzie Grzegorz Biedroń, prezes Małopolskiej Organizacji Turystycznej.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 552. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto z kiwi bez pieczenia

Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...

Odsłon: 38620

30 min
30
Dania główne wieprzowina w piwie

Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...

Odsłon: 400

>60 min
4
>60 min
5
Ciasta Słonecznikowiec

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...

Odsłon: 9248

>60 min
8