Sezon na dynię

Najnowszy odcinek programu "Ewa gotuje" to prawdziwa gratka dla wielbicieli kuchni góralskiej. Ewa Wachowicz ugotuje tradycyjny rosół na jagnięcinie, pierogi na góralską nutę, a na deser zaserwuje kołacz na słodko.

Ten odcinek programu spodoba się wielbicielom kuchni góralskiej | Fot. materiały prasowe/Polsat

Cisza, spokój, zapach ziół i owce na hali. Tym razem Ewa odwiedzi Tatry i Zakopane, zakosztuje tamtejszych serów, zrobi spacer ścieżką zawieszoną jakieś 50 metrów nad ziemią.

W kuchni ugotuje tradycyjny rosół na jagnięcinie - z duża ilością warzyw i dodatkiem kaszy jęczmiennej. Na danie główne zrobi bryndziołki, czyli pierogi na góralska nutę - z bryndzą i oscypkiem, okraszone mocno zrumienioną cebulką. Po obiedzie upiecze kołacz na słodko - z białym serem.

Gościem programu ponownie będzie Grzegorz Biedroń, prezes Małopolskiej Organizacji Turystycznej.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 552. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
2
15 min
9
Ciasta Kruche ciasto ze śliwkami

Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...

Odsłon: 22993

60 min
16
Dania główne Marry me chicken

Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...

Odsłon: 15413

30 min
15