Cisza, spokój, zapach ziół i owce na hali. Tym razem Ewa odwiedzi Tatry i Zakopane, zakosztuje tamtejszych serów, zrobi spacer ścieżką zawieszoną jakieś 50 metrów nad ziemią.
W kuchni ugotuje tradycyjny rosół na jagnięcinie - z duża ilością warzyw i dodatkiem kaszy jęczmiennej. Na danie główne zrobi bryndziołki, czyli pierogi na góralska nutę - z bryndzą i oscypkiem, okraszone mocno zrumienioną cebulką. Po obiedzie upiecze kołacz na słodko - z białym serem.
Gościem programu ponownie będzie Grzegorz Biedroń, prezes Małopolskiej Organizacji Turystycznej.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje”?
Są dostępne na PolsatBoxGo »
Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 552. odcinek
Opracowała: Redakcja Smaker.pl