Przed tygodniem Ewa spoglądała na Babią Górę z tarasu widokowego w krakowskich Przegorzałach, w tym odcinku „kapryśnicę” będzie mieć jak na dłoni, bo kolejny odcinek nagrała właśnie u stóp Królowej Beskidów.
Na przystawkę zaproponuje zapiekane zielone szparagi, podane z jajkiem sadzonym. Potrawa powstanie w plenerze – na starej, opalanej drewnem kuchence.
Danie główne przyrządzi wspólnie z gościem programu Mateusz Gesslerem, który zrobi burgery rybne na bazie lokalnego przysmaku – zawojskiego pstrąga.
Następnie autorka programu zaprosi na deser – przygotuje sernik na zimno, na spodzie z wiórków kokosowych i ciasteczek.
Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje”?
Są dostępne na PolsatBoxGo »
Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 513. odcinek
Opracowała: Redakcja Smaker.pl