Najlepsze pomysły na roladki obiadowe

Kiedy na dworze robi się coraz cieplej, w kuchni Ewy Wachowicz pojawiają się pyszne wiosenne przepisy. Nie zabraknie zielonych szparagów w wersji zapiekanej, burgerów, z rybą w roli głównej, na deser prowadząca zrobi prosty sernik na zimno. Kolejny raz gościem programu będzie Mateusz Gessler.

Zapowiedź 512. odcinka programu „Ewa Gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Przed tygodniem Ewa spoglądała na Babią Górę z tarasu widokowego w krakowskich Przegorzałach, w tym odcinku „kapryśnicę” będzie mieć jak na dłoni, bo kolejny odcinek nagrała właśnie u stóp Królowej Beskidów.

Na przystawkę zaproponuje zapiekane zielone szparagi, podane z jajkiem sadzonym. Potrawa powstanie w plenerze – na starej, opalanej drewnem kuchence.

Danie główne przyrządzi wspólnie z gościem programu Mateusz Gesslerem, który zrobi burgery rybne na bazie lokalnego przysmaku – zawojskiego pstrąga.

Następnie autorka programu zaprosi na deser – przygotuje sernik na zimno, na spodzie z wiórków kokosowych i ciasteczek.

 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 513. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Zupa botwinkowa z jajkiem

Zupa botwinkowa to zupa z buraków razem z liśćmi. Przepis na tę zupę jest bar...

Odsłon: 36

30 min
1