Ewa Gotuje: Wrapy do szkoły, miski obfitości do pracy, placek z rabarbarem

Program „Ewa Gotuje” wraca po wakacyjnej przerwie. W pierwszym odcinku nowego sezonu prowadząca - Ewa Wachowicz - przygotuje specjalne śniadanie dla dzieci, które rozpoczynają szkołę. Na lunch poda tajemnicze misy szczęścia, a na deser - sezonowy placek, obowiązkowo z kompotem.

Ewa Wachowicz przygotuje prostą przekąskę, idealną do pracy | Fot. materiały prasowe/Polsat

Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa gotuje”. W tym sezonie będzie smacznie i zdrowo, natomiast potrawy okażą się na tyle proste, choć jednocześnie zaskakujące, że każdy - nawet jeśli w kuchni stawia pierwsze kroki - powtórzy je we własnych czterech ścianach. To jednak nie wszystko, bo - przy okazji - autorka programu pokaże trochę kulinarnych trików i opowie co nieco o zapleczu realizacji telewizyjnej. 

Pierwszy odcinek zacznie się od przygotowania atrakcyjnego posiłku dla dzieci. Gdy startuje szkoła, wielu z nas dwoi się i troi, żeby zrobić takie śniadanie, które w całości zostanie zjedzone. Żeby ułatwić to niezwykle trudne zadanie, Ewa podpowie, jak zwinąć wrapy z naleśników - zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej. 

Z kolei na lunch będą popularne od kilku lat misy szczęścia, znane też jako miski obfitości lub budda bowl. Przy okazji Ewa wyjaśni, skąd wzięła się ta ostatnia nazwa. 

Na deser autorka programu upiecze sezonowy placek z rabarbarem. Ciasto będzie podane z kompotem, który specjalnie dla Ewy przygotuje jej kulinarny asystent Adam. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 485. odcinek

Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najprostszy przepis na biszkopt

Biszkopt przygotowany z idealnego ciasta na biszkopt. Przepis prosty, a biszk...

Odsłon: 78

15 min
5

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

20
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

306
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

7
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25