Najlepsze pomysły na truskawki

W 493. odcinku „Ewa gotuje”, gospodyni programu podzieli się z widzami przepisami na jesienne potrawy. Na przystawkę zaserwuje krem z dyni. Następnie poda uwielbianą przez wszystkich pierś z kurczaka. Kulinarną ucztę zwieńczy słodkim akcentem — ciastem ucieranym z kaszą manną i śliwkami.

Zupa dyniowa w wykonaniu Ewy Wachowicz | Fot. materiały prasowe/Polsat

Polska złota jesień to sezon nie tylko na grzyby, lecz również na dynie. Dlatego z tego owocu, bo botanicznie dynia jest owocem a dokładniej rzecz ujmując jagodą, Ewa Wachowicz wyczaruje pierwszą potrawę – orientalny krem z wędzonym tofu i grzybami shiitake.

Po azjatyckiej zupie przygotuje jedną z naszych ulubionych potraw – pierś z kurczaka. Jednak tym razem nie będzie to klasyczny filet, lecz mięso z kostką. Mało tego – kurczaka trafi do piekarnika a nie na patelnię.

Z kolei na deser Ewa upiecze bardzo proste ciasto ucierane z kaszą manną i śliwkami.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 493. odcinek

Opracowała: Diana Polska-Pękala