Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

W najbliższą sobotę 1 marca rusza kolejny sezon uwielbianego przez widzów programu kulinarnego "Ewa gotuje". Prowadząca Ewa Wachowicz przygotowała mnóstwo wybornie pysznych perełek. W 532. odcinku zdradzi swój przepis na zupę rybną z kociołka oraz łazanki w góralskim stylu z dodatkiem oscypka i żurawiny. Nie zabraknie także wyśmienitego ciasta na deser.

Jakie smakołyki przygotuje Ewa Wachowicz w najnowszym odcinku? | Fot. materiały prasowe/Polsat

Gotowanie w nowym, wiosennym sezonie „Ewa gotuje” zacznie się na świeżym powietrzu. Pierwszą potrawą będzie pomidorowa i mocno paprykowa maślana zupa rybna z kociołka ustawionego nad paleniskiem. Potrawa powstanie na bazie bardzo ekstraktywnego wywaru z łbów, płetw, ogonów i kręgosłupów pstrąga oraz karpia. 

Na drugie danie Ewa Wachowicz zaproponuje jedną z naszych najbardziej tradycyjnych potraw – łazanki. Ale będą nieco inne od tych, które znamy, bo z oscypkiem i żurawiną, więc trochę po góralsku. Forma podania również wielu zaskoczy, ponieważ makaron i kapusta będą ułożone warstwowo, a ponadto zapieczone – podobnie jak włoska lasagne, od której zresztą nasze poczciwe łazanki wzięły nazwę. 

Na deser autorka programu upiecze ciasto czekoladowe z jabłkami. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 532. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Babka z majonezem

Prostą babka z dodatkiem majonezu. Idealna na Wielkanoc.

Odsłon: 444

30 min
2
Desery Babka cytrynowa

Moja ulubiona babka. Jest wilgotna, pachnie cytryną czyli jest dokładnie taka...

Odsłon: 678135

60 min
1139
Ciasta Ciasto Battenberg

Ciasto Battenberg jest bardzo popularne w Wielkiej Brytanii. Nazwa wywodzi si...

Odsłon: 2663

60 min
2
Sałatki Sałatka jarzynowa na szybko

Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy szybciutko pokroić je,...

Odsłon: 626

30 min
1