Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Dobrej jakości składniki, sprawdzone przepisy i autentyczność to elementy, na które składa się kuchnia Ewy Wachowicz. W 488. odcinku programu "Ewa Gotuje" prowadząca przedstawi pomysły na rozgrzewające dania idealne na nadchodzącą jesień. Już w sobotę o godzinie 10:10 na antenie telewizji Polsat, nie możecie tego przegapić.

488. odcinek autorskiego programu Ewy Wachowicz | Fot. "Ewa Gotuje"/Polsat

Ten odcinek „Ewa gotuje” zacznie się trochę nietypowo, bo bez Ewy… A to dlatego, że jej kulinarny asystent Adam postanowi zrobić niespodziankę i samodzielnie zabierze się za danie główne. Niestety nie uda mu się wszystkiego przygotować, ponieważ Ewa nakryje go, gdy będzie kończył kroić składniki do prażonki. Tak więc układanie rzeczy w kociołku odbędzie się już pod czujnym okiem autorki programu. 

Następnie Ewa pokaże jak ugotować znakomitą, jesienną zupę jarzynową doprawioną bałkańskim ajvarem. 

Na deser będzie ciasto na oleju rzepakowym – z jabłkami i kakao. Przepis jest bardzo prosty, więc to doskonała receptura dla wszystkich, którzy dopiero zaczynają przygodę z pieczeniem. 


Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 487. odcinek
Opracowała: 
Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
5
Desery Ciasto WIOSNA

Ciasto Wiosna to moja propozycja na przywitanie Wiosny, na Wielkanoc, albo te...

Odsłon: 3399

>60 min
12