Sezon na dynię

Kolejny odcinek inspirowany będzie wspomnieniami z wakacji – Ewa przygotuje grecki obiad.

Fot. nowe przepisy Ewy Wachowicz/Polsat

Gotowanie zacznie od awgolemono, czyli zupy jajeczno-cytrynowej, przyrządzonej na bazie wywaru z kurczaka. Grecki przysmak zostanie podany z makaronem orzo. 

Na danie główne Ewa zaproponuje bodaj najbardziej znaną potrawę z Hellady, czyli moussakę. To nic innego jak warstwowa zapiekanka, przypominająca nieco włoską lasagne, przy czym zamiast makaronu używa się plastrów bakłażana. 

Na deser będą lody z mascarpone i czekoladą nawiązujące nieco do włoskiej straciatelli. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 486. odcinek

Opracowała: Sylwia Cisowska

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Piernik dojrzewający

Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...

Odsłon: 2253

30 min
19
60 min
10
>60 min
16
60 min
12