Najlepsze pomysły na truskawki

Kolejny odcinek inspirowany będzie wspomnieniami z wakacji – Ewa przygotuje grecki obiad.

Fot. nowe przepisy Ewy Wachowicz/Polsat

Gotowanie zacznie od awgolemono, czyli zupy jajeczno-cytrynowej, przyrządzonej na bazie wywaru z kurczaka. Grecki przysmak zostanie podany z makaronem orzo. 

Na danie główne Ewa zaproponuje bodaj najbardziej znaną potrawę z Hellady, czyli moussakę. To nic innego jak warstwowa zapiekanka, przypominająca nieco włoską lasagne, przy czym zamiast makaronu używa się plastrów bakłażana. 

Na deser będą lody z mascarpone i czekoladą nawiązujące nieco do włoskiej straciatelli. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 486. odcinek

Opracowała: Sylwia Cisowska

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Kolorowe placuszki

Kolorowe placuszki to po prostu placuszki z drobiu i różnych dodatków, bardzo...

Odsłon: 2605

30 min
18

Przepis dnia

Desery Ciasto WIOSNA

Ciasto Wiosna to moja propozycja na przywitanie Wiosny, na Wielkanoc, albo te...

Odsłon: 9757

>60 min
22
60 min
113
Dania główne Słowackie naleśniki

Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...

Odsłon: 5220

30 min
4