Do góry

Filmy

Chleb Naan

Autor: smaczneprzepisy

Przepisów i artykułów: 0 Ocena: 15499

Dodano: 24.03.2016

Odsłon: 7992

Przepis na chleb Naan. Chleb Naan, to indyjski rodzaj płaskiego chleba drożdżowego,
który doskonale pasuje do wszelkich ostrych potraw z mięsem i sosem. Chleb ten ma kształt kropli o sporych rozmiarach i może też służyć jako "sztućce" do maczania i nabierania kawałków mięsa z sosem. Przepis na chleb Naan jest bardzo prosty, nie licząc czasu potrzebnego na wyrośnięcie ciasta. Jego przygotowanie jest bardzo szybkie i nie sprawia kłopotów. Życzymy smacznego i łatwego przygotowania chleba Naan.

Zostaw komentarz pod tym filmem, będzie nam bardzo miło
-----------------------------------------------------

Zasubskrybuj nasz kanał na youtubie
nie przegapisz nowych smacznych przepisów
http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=smaczneprzepisy
-----------------------------------------------------

Polub nasz smaczny profil na facebook-u: http://www.facebook.com/smaczneprzepisyPL
-----------------------------------------------------

Wejdź i zobacz tysiące przepisów na http://www.Smaczne-Przepisy.TV
-----------------------------------------------------
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Aarde 13 czerwca Przepis warty wypróbowania, zwłaszcza gdy do stołu zasiądzie więcej osób! Chleb Naan jest smaczny sam w sobie i dobrze się sprawdza jako szybka przekąska. Można go mrozić i w ten sposób przechowywać w foliowych workach lub stosownych pojemnikach. Jak do tej pory ten wyrabiany w Indiach okazywał się najsmaczniejszy. Jeśli wyjmuję go z zamrażalnika, to wtedy odgrzewam go w tosterze — prawidłowo przypieczony zyskuje cienką warstwę chrupkiej, cieniutkiej skórki bardzo cenionej wśród jego znanych mi koneserów. Lubię wersję z masłem czosnkowym, ale wydaje mi się, że wersja z czarnuszką też jest warta wypróbowania. Kształt łezki nie jest kluczowy, aczkolwiek często właśnie taki się spotyka. Moim zdaniem jest on troszeczkę uciążliwy, gdy chleb chce się podzielić na równe części (robię to, bo jest dość kaloryczny), dlatego preferuję kształty bardziej symetryczne (przynajmniej dwie osie symetrii ;) :b ))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń