Do góry

Filmy

Deser na miarę gwiazdki Michelin? (#41)

Autor: maciejmozejko

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 5136

Dodano: 13.05.2016

Odsłon: 1271

Obróbka Skrawaniem:
► https://www.facebook.com/theobrobkaskrawaniem/
► https://www.instagram.com/obrobkaskrawaniem/
► https://www.patreon.com/ObrobkaSkrawaniem

Proporcje:
Ciasto:
Mąka orkiszowa typ 630 200g
Masło 100g
Jajko 1 szt.
Śmietana 1 łyżka

Maliny
Borówki

Bezy:
Białka 3
Cukier 3 łyżki
Sok z połowy cytryny
Mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Crème Pâtissière:
1/2 szklanki cukru
3 żółtek
1 szklanka mleka
1/8 szklanki mąki (ja używam orkiszowej typ 630)
1 laska wanilii
1 łyżka masła (opcjonalnie)

Smacznego!
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń