Do góry

Filmy

Kruche rogaliki drożdżowe z dowolnym nadzieniem

Autor: Kawa-z-mlekiem

Przepisów i artykułów: 119 Ocena: 2046

Dodano: 16.11.2019

Odsłon: 2628

Listopad jest miesiącem rogali marcińskich, najpyszniejszych na świecie, ale rogale te są dość trudne, pracochłonne i czasochłonne, ja dziś proponuję wersję ekspresową na kruche rogaliki drożdżowe z dowolnym nadzieniem. Tym razem jako nadzienia użyłam gotowej masy z białego maku, którą bez problemu można kupić w każdym większym sklepie.
Ciasto na te rogaliki jest kruche i bardzo smaczne, nie czerstwieje na drugi dzień, jak to ma w zwyczaju ciasto drożdżowe, rogaliki są nadal pyszne, ale miękkie, jeżeli chcemy zachować ich chrupkość, warto wtedy przechowywać je w szczelnie zamkniętym pudełku.
Serdecznie polecam :-)

Link do przepisu na blogu: kawazmlekiem2017.blogspot.com/2019/11/kruche-rogaliki-drozdzowe-z-dowolnym.html

_________________________________________________
ENGLISH VERSION: Shortbread yeast croissants with any filling

Ingredients:
- 2 cups of wheat flour
- 30 g fresh yeast
- 2 teaspoons of sugar for yeast
- 3 tablespoons of sugar for the dough
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 1 egg white for spreading croissants before baking
- 1 packet of vanilla sugar
- pinch of salt
- 100 g soft lard
- 100 g soft butter
- a handful of sesame
- any filling

_________________________________________________

BLOG - https://kawazmlekiem2017.blogspot.com
FACEBOOK - https://www.facebook.com/Kawa-z-mlekiem-144726093052336/
INSTAGRAM - https://www.instagram.com/kawazmlekiem2017/
TWITTER - https://twitter.com/Kawazmlekiem17

#rogaliki #rogalikidrożdżowe #rogalezmakiem
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń